Fashion

Preview LFW: designer inspiraties

De kop is eraf. NYFW, de officiële inluider van de reeks fashion weeks loopt ten einde. Tijd om erbij stil te staan hebben we niet, want morgen gaat alweer de London Fashion Week van start! Naast de eindresultaten is het natuurlijk ook interessant om te weten waar de designers hun collecties op baseren en wat hen inspireert.

Natuurlijk hebben we niet van alle designers uit de LFW een preview, maar als we dan inside information hebben zoals schetsen en achtergrondverhalen, kunnen we je dat niet onthouden!

LFW Felder Felder en Peter Jensen

Links: Felder Felder, rechts: Peter Jensen

LFW: Felder Felder

De key look van de nieuwe Felder Felder collectie bestaat uit luchtige, beprinte, zijden jurken in combinatie met leren jacks. De Felder Felder vrouw is een charismatische vrouw, die vrede heeft met zichzelf en de wereld om haar heen. Ze is jong van geest en een beetje wild. Het modemerk zou vrouwen als Lara Stone, Kate Moss en Julianne Moore graag in hun kleding zien rondlopen.

LFW: Peter Jensen

Het label Peter Jensen bestaat tien jaar en om dat te vieren heeft het modemerk Nina Simone als muse gekozen. Nina Simone was een Afro-Amerikaanse jazz zangeres en burgerrechtenactiviste. Peter Jensen grijpt in zijn lente-zomercollectie terug naar eerdere collecties en streeft naar een sophisicated look. We worden er op geattendeerd vooral op de prints en schoenen te letten!

LFW Simone Rocha en Aminaka Wilmont

Links: Aminaka Wilmont, rechts: Simone Rocha

LFW: Aminaka Wilmont

Dit modelabel wilt de ‘Aminaka Wilmont vrouw’ dit seizoen updaten en herdefiniëren. Wat maakt haar uniek en wat maakt haar een individu? Voor de lente-zomercollectie van 2012 schuift Aminaka Wilmont de donkere kleuren opzij en maakt plaats voor een heldere, lichte collectie met veel pasteltinten en een explosie van floral prints. Daarnaast zien we meer stuctuur in hun designs, dit aan de hand van nieuwe stoffen in plaats van draperingen. ‘Fris’ en ‘tijdloos’ zijn keywords voor het merk.

LFW: Simone Rocha

Simone Rocha heeft voor het eerst een eigen catwalk show in de aankomende Londen Fashion Week. De lente-zomercollectie van Simone Rocha is een mix van vrouwelijkheid en mannelijke vormen. Daarnaast experimenteert het merk met stoffen en texturen. Simone Rocha is geïnspireerd door het werk van de Franse kunstenares Louise Bourgeois.

Nu is het alleen nog afwachten op de shows aankomende week voor de collecties. Wie houd jij in de gaten tijdens de LFW?

(Door: Daphne)

Deel dit artikel
Back to top