Fashion

Trend report: Cruella chic

Op de fall/winter 2011 catwalk ging het er al vrij dierlijk aan toe, we zagen pythons, tijgers en meer wilde diersoorten. De gestippelde dalmatiërs vallen niet in de categorie wild, maar wel in de categorie cute en hebben, hebben, hebben!  Wij gaan deze winter zwart-wit bevlekt als ware Cruella de Vil’s de straat op.

Vlekken zien

De gestippelde viervoeters uit de Disney klassieker '101 Dalmatiërs' waren dit najaar inspiratievoer voor Burberry tot Topshop. Bij de Britse budgetketen waren de dalmatiërs voor de Topshop Unique collectie bijna een obsessie te noemen. De hondjes waren overal: schoenen, tassen, handschoenen en stola's. Niet alleen de zwarte vlekjes werden gebruikt, ook de honden werden letterlijk op de looks afgebeeld.

topshop unique topshop 101

Topshop Unique fall/winter 2011 collectie

Bestipte accessoires

Ook de grote modehuizen zwichten voor de doggies. Burberry combineerde door de hele collectie klassieke herenbaretjes in gestipt bont met de kleurrijke jassen. Marc Jacobs koos ook voor een stippenvloed, zijn bont-accessoires kwamen erg dalmation inspired over. Salvatore Ferragamo stuurde een bontjas de catwalk op die perfect zou staan bij Cruella de Vil en trouwens ook bij ons.

burberry oranje burberry ruit jas

Burberry fall/winter 2011 collectie

marc jacobs 101 ferragamo

Marc Jacobs en Salavotore Ferragamo fall/winter 2011 collectie

De die-hard fashion fans gaan voor een all over Cruella look. Wil je het iets bescheidener aanpakken, ga dan voor bevlekte accessoires.

101 whisteles asos snoof 101

Links: Oasis Dalamtion Print top € 51,28

Rechts: Asos fantasy fur snood € 25,64

Is de Cruella chic look iets waar jij deze winter in zult verschijnen of sla je deze trend liever over?

(Door: Lenny)

Deel dit artikel
Back to top