Fashion

Viktor & Rolf Fairy Tales

Viktor & Rolf  hebben een sprookjesboek geschreven en geïllustreerd voor fashion conscious babies. Geen onlogische stap, gezien de fantasierijke visie van het Nederlandse modeduo. Het boek ‘Viktor & Rolf Fairy Tales’ is een collectie van twaalf verhalen en ligt in oktober in de winkels.

Victory & Rolf Fairy Tales

Victory & Rolf Fairy Tales 

Fantasiewereld

De sprookjes zijn fantasiewerelden die duidelijk herkenbaar zijn als onderdeel van de vaak dramatische visie van Viktor & Rolf. Het sprookje genaamd 'Two Moons' is een verhaal over een planeet die compleet zwart is. Dit refereert naar de Black Hole collectie van Viktor & Rolf in 2001, toen de handen en gezichten van de modellen volledig zwart geverfd waren om het gevoel van licht en duisternis extra te benadrukken.

Victory & Rolf Fairy Tales

Two Moons uit Viktor & Rolf Fairy Tales.

Morele boodschap

Zoals alle sprookjes hebben ook de verhalen van Viktor & Rolf een sterke morele boodschap. Neem het sprookje over Doris: het meisje dat gepest wordt met haar knalroze haar. Op de speelplaats noemt iedereen haar Candy Floss. Ze vindt het vreselijk, maar wanneer ze naar een nieuwe school gaat, is ze zo gewend geraakt aan haar bijnaam Candy Floss, dat ze haar eigen naam vergeten is.  Ze vertelt haar nieuwe lerares dat ze Candy Floss heet en iedereen is jaloers op haar ongewone maar vooral originele naam.

Victory & Rolf Fairy Tales

Candy Floss uit Viktor & Rolf Fairy Tales.

Ga jij het sprookjes boek voor je kleine nichtje (of voor jezelf) aanschaffen?

(Door: Daphne)

Deel dit artikel
Back to top