Fashion

Plus-size modellen manipuleren met pads

Vroeger werden modellen gephotoshopt om ze slanker te laten lijken, maar nu lijkt er een nieuwe manipulatie-trend te zijn ontstaan: pads voor plus-size modellen. De vollere beauties dragen net als rugbyspelers pads op de heupen om zo nog meer rondingen te creëren. Een nieuwe trend die laat zien dat size-zero niet meer van 2011 is.

Modellen met rondingen zijn booming; het kan tegenwoordig niet vol genoeg zijn in de mode-industrie. De modellen die niet voor niets de naam 'plus-size' hebben gekregen worden gestimuleerd om nog meer bil, heup en borst te creëren. Plus-size model Marquita Pring vindt de pads een prima oplossing. "Het is beter voor me, want met de pads kan ik alsnog gezond blijven, sporten en het lichaam hebben dat ik zelf wil. Het is een beetje model magic."

marquita pring vogue italia padding

De 21-jarige Marquita in Vogue Italia. Zou ze voor deze shoot ook pads hebben gebruikt?

marquita pring

Marquita in de beroemde V shoot, waarvoor alleen maar vollere modellen werden ingehuurd.

Naast de toenemende vraag naar bigger beauties, komt er ook steeds meer openlijke kritiek op de zogenoemde 'gewone' modellen. Topshop publiceerde onlangs een foto van een wel érg dun model ter promotie van de Summer Sale. Was ze zelf nou zo dun of was ze tot een minimaatje gephotoshopt? De foto werd in ieder geval niet erg gewaardeerd door veel mensen. De foto werd dan ook zo snel mogelijk van de site afgehaald.

topshop

De gewraakte Topshop reclame.

Zijn pads een goede oplossing om meer heup bij plus-size modellen te creëeren? Of is het net als Photoshop manipulatie en moeten de modellen worden gefotografeerd en gepubliceerd zoals ze er in het echt uit zien?

(Door: Yanis)

Deel dit artikel
Back to top