Wedding

Royal wedding Kate & William: fashion update

Vrijdag aanstaande, op 29 april vindt een historisch moment voor zowel Engeland als de modewereld plaats. Op die dag geven Prins William en Kate Middleton elkaar het koninklijke ja-woord en komen we dus eindelijk dé trouwjurk van Queen to be Kate te zien. Wij geven je een overzicht met alle modische roddels en feiten over de 'trouwerij van de eeuw'.

De bekendmaking van de verloving tussen de Britse William en zijn liefje Kate Middleton betekende voor ons het begin van Kate-gate. Oftewel, welke jurk zal deze bijna-koninklijke brunette dragen op dé dag? Alexander McQueen’s opvolger Sarah Burton, Sophie Cranston, Bruce Oldfield, Daniella Issa Helayel, Olivier Theyskens, Amanda Wakeley en Jasper Conran. Het zijn allemaal designers die de afgelopen maanden werden genoemd als mogelijk brein achter Kate's wedding dress. Keer op keer ontkende de betreffende designer en nog steeds is de naam van de ontwerper het best bewaarde geheim rondom het huwelijk. We zullen dus toch moeten wachten tot 29 april, willen we weten 'wie' Kate draagt als ze met William het huwelijksbootje instapt.

Grappig feitje: het schijnt dat Kate zó zenuwachtig is voor haar huwelijk, dat ze regelmatig droomt dat ze op haar huwelijksdag poedelnaakt voor het altaar staat!

huwelijk kate en william schetsen trouwjurk

Sommige toonaangevende designers tekenden hun ideale trouwjurk voor Kate, ook al wisten ze dat deze nooit werkelijkheid zou worden. Met de klok mee, beginnend linksboven: Valentino, Chanel, Gucci en Nina Ricci.

Wat wel vast staat op koninklijk modegebied? Kate brengt in de periode rondom haar sprookjeshuwelijk graag regelmatig een modisch eerbetoon aan Prinses Diana, de schoonmoeder die ze helaas nooit zal hebben. Het huwelijk van William's ouders is al regelmatig met die van hem en Kate vergeleken. En Kate helpt daar graag een handje aan mee. Zo draagt ze Diana's blauwe verlovingsring, die ze droeg voordat ze in 1981 trouwde met Prins Charles. Ook spotten we keurige Kate al regelmatig met de zogenaamde D-Bag van Tod's (ter waarde van een luttele 1665 dollar), een update van de naar Diana vernoemde handtas. Zo schoonmoeder, zo schoondochter.

diana en kate verlovingsring

Spot de verlovingsring. Links Prinses Diana & Prins Charles, rechts: Kate Middleton en Prins William.

kate en diana tas vergelijking

Kate (links) en Diana (rechts), allebei groot fan van Tod's tassen.

Gelukkig behoudt Kate ondanks deze verwijzingen naar Diana's stijl, wel gewoon haar eigen, ietwat brave look. Waar wij blij van worden: ze houdt van Issa jurken en draagt graag - zoals het een bijna-royal betaamt - kekke hoedjes. Dankzij Kate zijn ook vele andere dames all over Britain fan van Issa geworden. Het blauwe Issa jurkje dat Kate tijdens de bekendmaking van haar huwelijk droeg, was na het persmoment binnen enkele minuten uitverkocht. Ka-ching!

Wij hebben zo'n vermoeden dat zodra Kate aan haar status als Britse prinses is gewend, haar personal style ook wat losser en meer fashion-forward zal worden. Nog wat extra Issa jurken, een creatie van McQueen's Sarah Burton en een frisse Stella McCartney look zouden zeker niet misstaan in haar royale kledingkast.

kate's hoedjes

Ja, Kate houdt wel van een (gevederd) hoofddeksel op z'n tijd.

kate middleton fashion faux pas collage

Missers als deze zullen we in de toekomst waarschijnlijk niet meer zo snel tegenkomen. Links: de doorzichtige jurk die Kate hier draagt, maakte onderdeel uit van een afstudeercollectie van een vriendin. Zouden ze nog steeds vriendinnen zijn? Rechts: Kate ging voor een bezoekje aan een roller disco helemaal los met de dress code.

Back to the wedding. Zo'n 1900 gasten zullen vrijdag aanstaande om 12:00 in de Westminster Abbey live aanschouwen hoe Kate en William in het echt worden verbonden. Onder de honderden lucky bastards bevinden zich uiteraard niet de minsten. Onder meer Victoria en David Beckham, Mario Testino (die de verlovingsportretten verzorgde), Joss Stone en Sir Elton John zijn zó goed bevriend met het stel, dat ze een uitnodiging voor deze groter dan grootste trouwerij hebben bemachtigd. Om 14:25 is de balkonscène ingepland, met de bijbehorende royal kiss uiteraard.

kate en william mario testino verlovingsfoto's

De door Mario Testino geschoten verlovingsfoto's.

Wil je de eerste beelden van Kate's look en vooral dé jurk live op tv of internet aanschouwen? Houd dan tussen 11.15 en 15.00 Nederland 1, Nos.nl en/of Youtube.com in de gaten voor live verslag. Pak voor wat voorpret de royal wedding editie van de Britse Vogue erbij, met onder meer Lara Stone in sprookjesachtige bruidscreaties!

(Tekst: Joyce)

Deel dit artikel
Back to top