Fashion

Gianfranco Ferré ontslaat creative directors

En de chaos in de fashion business duurt voort! Kort na John Galliano's 'dubbele' ontslag heeft nu modehuis Ferré zijn creative directors Tommaso Aquilano en Roberto Rimondi ontslagen. Gelukkig heeft het Italiaanse design duo nog zijn eigen label Aquilano.Rimondi om voor te ontwerpen. Iets wat Galliano niet meer kan zeggen...

Tommaso Aquilano and Roberto Rimondi op catwalk

Roberto Rimondi (links) en Tommaso Aquilano.

Er is een spannende stoelendans gaande in de modewereld. John Galliano en Christophe Decarnin (voorheen hoofdontwerper van Balmain) moesten al plaatsmaken voor een andere ontwerper en er doen allerlei geruchten de ronde over Givenchy's Riccardo Tisci, YSL's Stefano Pilati en Chloé's Hannah MacGibbon. Nu zijn Tommaso Aquilano en Roberto Rimondi slachtoffer geworden van de fashion crisis, want ze zijn fired bij modehuis Ferré.

Aquilano en Rimondi werden een jaar na het overlijden van Gianfranco Ferré in 2008 benoemd tot co-creative directors van het merk. Een anonieme retailer onthulde tegenover modekrant Women's Wear Daily dat hij/zij wel een idee heeft waarom de Italiaanse designers nu zijn ontslagen door eigenaar Paris Group. De verkoopcijfers van Ferré zouden namelijk flink tegenvallen. "We kochten een minimum deel van de laatste collectie om het merk nog wat te kunnen steunen, maar er werd simpelweg niet genoeg verkocht", aldus de anonieme bron. "Er zat bijna geen daywear in de collectie en de evening wear was nogal sprookjesachtig, echt Oscars materiaal. Dat werkt misschien voor een klein merk, maar niet voor een globaal modehuis als Ferré."

Toch hoeven Tommaso Aquilano en Roberto Rimondi niet direct hun sollicitatiebrieven rond te sturen, want ze hebben ook ieder seizoen werk aan collecties voor hun eigen merk, Aquilano.Rimondi.

ferré spring en fall 2011 looks collage

Looks uit de Ferré shows van spring/summer 2011 (links) en fall/winter 2011.

Wij hebben zo'n idee dat het rumoer in de fashion business voorlopig nog niet over is. Wat vinden jullie van alle ontslagen en roddels over merk-hoppers?

(Tekst: Joyce)

Deel dit artikel
Back to top