Fashion

Barbie krijgt kunstzinnige outfits van Mattel

Barbie wordt in een wel heel degelijk jasje gestoken. De vaak sexy en bloot geklede Barbie's van Mattel worden namelijk gehuld in high-fashion gebasseerd op kunstwerken van Leonardo Da Vinci, Gustav Klimt en Neerlands trots Vincent van Gogh.

Het is weer eens iets anders dan de Barbie geïnspireerd op Lady Gaga. De outfits van de kunstzinnige Barbies, zijn wel minder hysterisch en up-to-date, dan die van de Lady Gaga doll. Maar daardoor zeker niet minder mooi. En dus zeker een collectors item!

Van Gogh Barbie

De Vincent van Gogh Barbie is gebasseerd op het schilderij De Sterrennacht met een magische sfeer. De golfachtige vormen uit het schilderij zie je duidelijk terug in het silhouet en de print van de jurk.

Monalisa Barbie 

De Da Vinci Art Doll is gebasseerd op de Mona Lisa. De jurk die de Barbie draagt straalt net even wat meer fashion uit dan het schilderij, maar behoudt toch een ouderwetse uitstraling.

Klimt Art Doll 

Barbie wordt in dezelfde jurk gestoken als Adele Bloch-Bauer op het schilderij van Gustav Klimt, maar krijgt zelf een pretty make-over, met een iets meer sexy uitstraling...

De limited edition barbie Art Dolls zijn binnenkort online te bestellen voor $38,-. 

Zie jij Barbie liever in sexy of juist kunstzinnige outfit?

(Tekst: Yanis)

Deel dit artikel
Back to top