Fashion

Vogue blundert met D&G jurk op drie covers

Hij ziet er prachtig uit, de eerste Vogue Paris cover van Emmanuelle Alt, met übermodel Gisele Bündchen in een kanten Dolce & Gabbana jurk. Maar de keuze voor deze witte creatie bezorgt de kersverse hoofdredactrice ook meteen een pijnlijk moment: de jurk staat namelijk al op twee andere Vogue covers!

Dankzij haar nieuwe functie als hoofdredactrice van de Franse Vogue, staat Emmanuelle Alt meer dan ooit tevoren in de spotlights. Zo keek iedereen -inclusief de Fashionscene redactie- reikhalzend uit naar de april issue, met Emmanuelle's eerste Vogue cover ever. Emmanuelle's keuze viel op 'veterane' Gisele Bündchen, voor wie ze een beeldige Dolce & Gabbana jurk uit de spring/summer 2011 collectie uitkoos. Het Nederlandse fotografenduo Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin werd vervolgens ingehuurd, wat een stralende Gisele en net zo mooie cover als eindresultaat had.

3x D&G vogue coverI


Gisele Bündchen in Dolce & Gabbana, op de april cover van de Franse Vogue.

Maar nu blijkt dat de editor-in-chief een flinke blunder heeft begaan door juist voor déze Dolce & Gabbana jurk te gaan. Het witte niemendalletje stond namelijk eerder al op de februari cover van de Spaanse Vogue én op die van de april issue van de Duitse Vogue. Ai... Wij hebben nu twee brandende vragen: wiens schuld is dit (Vogue & Emmanuelle Alt versus de pr-afdeling van Dolce & Gabbana) en welke is nou eigenlijk het mooist? De heren Dolce & Gabbana zullen de aandacht voor hun creatie in ieder geval niet erg vinden, vooral nu ze met hun jongere label D&G zijn gestopt.

3x D&G vogue coverII
Britt Maren poseert voor de april issue van de Duitse Vogue in exact hetzelfde Dolce & Gabbana jurkje.

3x D&G vogue coverIII


Constance Jablonski op de cover van de Spaanse Vogue, de februari issue.

Je zou misschien denken dat een fashion faux pas van dit formaat niet zo vaak voorkomt, but think again. Vorig jaar december stond een goudkleurige Balmain jurk al op zes verschillende covers, waaronder vier Vogue covers. En een half jaar daarvoor plaatsten de hoofdredacteuren van Elle, W en de Britse Vogue hetzelfde Miu Miu jurkje op de cover.

Nu is het vooral voor madame Alt te hopen dat het bij deze drie covers blijft...

(Tekst: Joyce)

Deel dit artikel
Back to top