Fashion

Modefilms tijdens International Film Festival

Het International Film Festival Rotterdam viert van 26 januari tot en met 6 februari haar veertigste editie. Dit jaar kent het festival een speciaal mode thema ‘Out of Fashion’. Modefilms van onder anderen Tim Walker en Martin Margiela maar ook prachtige speelfilms zoals Black Swan zullen te zien zijn. We pakken de popcorn alvast!

Out of Fashion laat ons zien hoe film wordt gebruikt door grote modehuizen, maar ook door onbekende ontwerpers om hun collecties bij te staan.

Film en fashion hebben altijd al dicht bij elkaar gestaan, vooral in art house cinema. Herinner je de prachtige creaties van Jean Paul Gaultier nog in The Cook, the Thief, his Wife and her Lover? Nu ook video en online media om het hoekje zijn komen kijken, zijn de mogelijkheden voor designers nog groter om hun creativiteit op meerdere platformen te tonen. Out of Fashion laat het je zien!

Modefilms op international film festival rotterdamDe anime film 'GilApple' van de Japanse ontwerper Jun Takahashi.

Op het programma staan veel short movies, zoals onder andere The Lost Explorer, de eerste film van fotograaf Tim Walker. Daarnaast zijn ook prachtige speelfilms te zien als Black Swan, met Natalie Portman die voor haar rol als ballerina een Golden Globe heeft gewonnen.

Modefilms op international film festival rotterdam

'The Lost Explorer' van modefotograaf Tim Walker.

Al met al een gala vol pracht en praal op het witte doek. Wij zijn in ieder geval enthousiast want film is never out of fashion! Neem jij ook een kijkje op het International Film Festival Rotterdam?

Modefilms op international film festival rotterdam'East Fifteen van de Nederlandse fotograaf Joost Vandebrug over jongeren in een Engelse buitenwijk. 

(Tekst: Liset)

Deel dit artikel
Back to top