Fashion

Emmanuelle Alt volgt Carine Roitfeld op bij Franse Vogue

C’est officiel: Emmanuelle Alt is de nieuwe hoofdredacteur van de Franse Vogue! Alt, die al tien jaar lang als fashion director en styliste werkzaam is bij de Franstalige modebijbel, zal Carine Roitfeld per 1 februari opvolgen. Eind december vorig jaar schokte madame Roitfeld de gehele modewereld door haar vertrek bij 'haar' blad aan te kondigen.

emmanuelle carine volgt carine roitfeld op als hoofdredactrice van de franse vogue collage


Links: Emmanuelle Alt on her way naar een modeshow, rechts: Emmanuelle (links) en Carine front row. Als Balmain's consultant is ze regelmatig te spotten in items van dit merk.

Na deze mededeling lagen uiteraard twee vragen bij iedere fashionista op de lippen: wat gaat Carine doen en wie gaat haar in he-mels-naam op volgen als hoofdredacteur? Op de eerste vraag kwam al vrij snel een antwoord; als freelancer in hart en nieren zal ze zich meer gaan richten op individuele projecten. Maar omdat Carine Roitfeld voor velen zo onlosmakelijk was verbonden met de Franse Vogue, was het even moeilijk voor te stellen wie haar opvolger dan zou worden. Emmanuelle Alt, fashion director bij de Franse Vogue en tevens rechterhand van Carine, werd al snel getipt als geschikte kandidaat. Ook de naam Virginie Mouzat, moderedacteur van Le Figaro, kwam regelmatig voorbij. Na wekenlang speculeren en gissen, kwam nu dan eindelijk het verlossende woord naar buiten: Emmanuelle Alt heeft dé baan binnen gehaald.

Emmanuelle's CV bestaat niet alleen uit de tien jaar ervaring die ze al bij de Franse Vogue heeft opgedaan (wat op z'n zachtst gezegd al impressive is). Al op 20-jarige leeftijd werd zij benoemd tot moderedacteur van de Franse ELLE en diezelfde functie hield ze daara ook aan bij Mixte magazine. In 2000 maakte ze de overstap naar Vogue. Dat Emmanuelle voortaan met 'hoofdredacteur' aangeduid zal worden in het blad, noemt ze "een grote eer". Op de site vertelt ze er naar uit te kijken om aan het hoofd te staan van een blad dat ze al zo goed kent en dat ze haast niet kan wachten om het blad verder te ontwikkelen.

Emmanuelle Alt als nieuwe hoofdredacteur van de Franse Vogue lijkt me gezien haar ervaring bij het blad een logische en goede keuze. Wat vinden jullie van Emmanuelle als de 'nieuwe Carine'?

(Tekst: Joyce)

Deel dit artikel
Back to top