Fashion

Schetsen van Kate Middleton's trouwjurk

Als we de geruchten mogen geloven, zal de Britse Bruce Oldfield de trouwjurk voor Queen to be Kate Middleton ontwerpen. Dat betekent niet dat designers zich ervan laten weerhouden om de in hun ogen perfecte wedding dress voor Kate te ontwerpen. Daarrr komt de bruid!

De blauwe Issa jurk die Kate Middleton droeg toen ze de verloving met haar William bekend maakte, was binnen no time uitverkocht. Ook waren de betaalbare (!) kledingstukken die Kate op de door Mario Testino geschoten verlovingsfoto's droeg gesprek van de dag.

Wat dat betreft is de trouwjurk die Kate op 29 april 2011 zal dragen natuurlijk de klap op de vuurpijl. Onder meer Karl Lagerfeld en trouwjurk-veteraan Vera Wang schetsten op verzoek van WWD erop los om zo de perfecte jurk te ontwerpen voor Kate's Grote Dag. Waarschijnlijk is het oog van de toekomstige prinses dus al op een andere jurk gevallen. Maar ach, de schetsen functioneren ook prima als wegzwijmel materiaal voor ons.

karl lagerfeld trouwjurk kate gucci trouwjurk kate
Links: Karl Lagerfeld ontwierp namens Chanel een "Victoriaanse trouwjurk met een twist - hoge laarzen en open aan de voorkant."

Rechts: Frida Giannini van Gucci is helemaal weg van Kate en tekende een cleane jurk voor haar op: "Ik bewonder de balans tussen elegantie en eigentijdsheid in haar stijl. Voor haar had ik duidelijke lijnen in gedachten, met zachte vormen en klassieke details zoals de boothals en de sleep."

missoni trouwjurk kate valentino trouwjurk kate
Links: Angela Missoni koos zoals gewoonlijk voor een vrolijke mix aan prints: "Deze jurk vergroot Kate's schoonheid door de kostbare stoffen. De cleane en moderne lijnen maken haar tot een beeld van eeuwige gratie en elegantie."

Rechts: Maria Grazia Chiuri en Pier Paolo Piccioli van Valentino verwerkten hun karakteristieke ruches in de potentiele trouwjurk: "We hebben een 'bloeiende' jurk ontworpen omdat we haar voorstellen als de nieuwe Venus van Botticelli."

christian lacroix trouwjurk kate


De jurk van Christian Lacroix is nog het beste te beschrijven als een eclectische mix. Of 't 'm gaat worden betwijfelen we, maar een olijk geheel is het wel.

nina ricci trouwjurk kate alberte ferretti trouwjurk kate
Links: Peter Copping van Nina Ricci wil Kate er het liefst zo licht als een veertje uit laten zien: "Lagen van kant en organza... een geschikte jurk voor een prinses."

Rechts: Alberta Ferretti ziet in Kate een moderne vrouw die straalt van zelfverzekerdheid: "Ik moest meteen denken aan een geborduurde jurk met een vloeiend silhouet in kostbare materialen. Dat zal haar helpen een everlasting impression te maken."

jc crew kate trouwjurk rachel roy trouwjurk kate
Links: Tom Mora van J. Crew had bij het ontwerpen Diana in z'n achterhoofd: "Ik denk dat er zoveel vergelijkingen zullen worden gemaakt tussen Prinses Diana en Kate, dat haar jurk bija het tegenovergestelde van die van Diana zou moeten zijn: modern, simpel en elegant."

Rechts: Rachel Roy legde met een moderne hoed de nadruk leggen op de Britse traditie: "De lange sluier maakt het wat formeler."

vera wang trouwjurk kate rebecca taylor trouwjurk kate
Links: Vera Wang koos voor traditioneel handgemaakt kantwerk: "Het lijfje met hoge nek, de halflange mouwen en de voluminieuze rok en de mix van stijf en zacht zijde voelt koninklijk en poëtisch tegelijk aan."

Rechts: Rebecca Taylor is vooral fan van de a-lijn: "Het silhouet van de jurk is elegant en sophisticated, net zoals Kate haar stijl. Maar de bloemen en het korset geven het een 'jong' gevoel. Geschikt voor jonge royalty dus."

(Tekst: Joyce)

Deel dit artikel
Back to top