Fashion

Georgia May Jagger draagt jaren ’60 kleding van haar vader

Georgia May Jagger, de dochter van Mick Jagger en Jerry Hall staat deze maand op de cover van Harper’s Bazaar. Ze had een sexy fotoshoot met het blad en een openhartig interview waarin ze vertelt dat ze regelmatig de jaren ‘60/’70 kleding van haar vader draagt.

Haar papa was a Rolling Stone, en dat gegeven bepaalt voor een groot deel het succes dat Georgia May Jagger heeft. Om te beginnen heeft ze de opvallende mond van haar vader en de ogen van haar moeder. Bovendien heeft de modewereld, waarin Jerry Hall jarenlang het stralende middelpunt was, Georgia al lang omarmd.

Ze is pas 18 jaar maar was al het gezicht van campagnes voor merken als Chanel, Hudson Jeans en Rimmel London. Ook won Georgia afgelopen jaar in Engeland de prijs van Model van het Jaar. Alle reden dus voor Harper’s Bazaar om deze beauty eens uitgebreid te interviewen.

Leuk aan het interview is onder andere dat Georgia vertelt dat ze haar vader’s kleding draagt. ‘De items uit de jaren ’60 en ’70 hangen inmiddels in mijn kast. De nieuwere kleding heeft mijn vader nog steeds zelf’, aldus Georgia.

De kostuums van Mick Jagger zijn volgens Georgia minder mooi dan ze lijken: ‘Op foto’s zien die kostuums er iconisch uit, maar van dichtbij zijn ze verschrikkelijk. Ze zitten vol plastic kralen die diamanten voor moeten stellen. Mijn vader heeft meer glitterkostuums dan de meeste mannen.’

Ook spreekt Georgia met het blad over de topless campagnes die ze heeft gedaan voor Hudson. ‘Toen mijn moeder model was, deed ze ook veel provocatieve klussen. Ze begrijpt het. Toch is het wel bizar. Ik realiseerde me niet dat ik topless op enorme billboards te zien zou zijn’, zegt Georgia.

Of Georgia nog eens topless op de foto gaat voor het label valt te bezien, eerst gaat ze voor Hudson aan de slag als ontwerper. Volgend jaar maart verschijnt vervolgens de eerste collectie van Hudson by Georgia May Jagger.

(Tess)

Deel dit artikel
Back to top