Fashion

Lelijke modellen in opkomst

Duizenden meiden dromen jaarlijks van een carriere als model. Ze willen knap, lang en slank zijn en topmodel worden. Modellenbureau Ugly Models bewijst echter dat je helemaal niet zo knap hoeft te zijn om een topmodel te worden. Bij het bureau verdienen de allerdikste, kleinste, pukkeligste mensen bakken met geld als model.

Ook voor minder knappe mensen blijkt dus een carriere als model weggelegd. Modewebsite Ugly Models, gevestigd in New York en Londen, is al jaren zeer succesvol in het managen van zogenaamde lelijke modellen, zo meldt RTL Boulevard maandagavond. Op de website zijn dan ook de meest opzienbarende types te vinden en te boeken.

‘We zijn altijd op zoek naar mensen die extreem dik, dun, lang, klein, kaal of behaard zijn. Maar ook mensen die onder de piercings, pukkels of tattoos zitten, zijn bij ons welkom’, aldus de eigenaar. Veel van de modellen staan dan ook al in het Guiness Book of Records vanwege hun bijzondere uiterlijk.

De lelijke supermodellen vinden het een hele eer. Volgens hen is het modellenwerk dat ze doen 'goed voor je zelfvertrouwen, leuk en word je goed betaald’.

Ugly Models heeft inmiddels al een uitgebreid aantal lelijke modellen geregistreerd staan en hoopt dat Susan Boyle (ex-deelneemster Britain’s Got Talent) zich binnenkort aan zal melden.

(Tess)

Deel dit artikel
Back to top