Fashion

Kinderen slachtoffer seksualisering mode-industrie

Let kids just be kids: zo denk ik erover! Maar als het aan de modewereld ligt wordt het kleine grut niet snel genoeg volwassen. Werd het supermarktketen Asda onlangs nog verboden om voorgevulde bh's voor kinderen te verkopen, liggen ze gewoon wéér in de winkel...It's a shame!

Er wordt heel wat afgediscussieerd over deze trend waar steeds meer merken klakkeloos aan mee lijken te doen. Ouders zijn er vanzelfsprekend fel op tegen, maar ook specialisten maken zich zorgen...Want ook al lijkt het in sommige gevallen onschuldig dat kleine meisjes rondhuppelen op hakken en voorgevulde kinderbh's, de gevolgen zien niet te overzien. Niet alleen zijn kinderen al op jonge leeftijd bezig met het uiterlijk, met als gevolg anorexia of depressie. Ook seksuele behoeften spelen eerder op, waardoor ze een makkelijke prooi worden voor mensen met verkeerde intenties.

kinderenseksualisering kinderenseksualisering

Primark kreeg al snel door dat de bikini's met voorgevulde cups die in de winkels lagen, niet zo onschuldig waren als ze leken. Na druk van consumenten en de kinderbescherming stopten ze met de verkoop. Ook Tesco haalde in 2006 een paaldanskit voor kinderen uit de winkels. Maar de Briste supermarktketen: Asda is not impressed. Een half jaar geleden werden voorgevulde kinderbh's verplaatst naar de lingeriefafdeling om ze nu vervolgens te laten opduiken in de uitverkoop!

Een iets mindere ophef onstond er in juli over hakken bij kinderen. Het heeft dan wel iets minder met seksualisering te maken, maar om nou bewust de voeten van je jonge kroost te beschadigen?

Suri Cruise

(foto: telegraph.co.uk)

Dat winkels als Gapkids en Next, die de schoentjes verkopen, dit wegwuiven is begrijpelijk. Maar Katie Holmes die haar dochter in de schoentjes propt, omdat ze in de waan is dat het onschuldige trend is? Vind jij het kunnen?

(Tekst: Fashiontwin Evelien)

Deel dit artikel
Back to top