Fashion

Piet Paris verzamelt zijn mooiste illustraties in een boek

Er zijn in Nederland niet heel veel mode-illustratoren, maar als we er één op moeten noemen, is het toch wel Piet Paris. Zijn werk is regelmatig te zien in Nederlandse modebladen als ELLE en Glamour, maar ook buiten Nederland is Piet zeer succesvol. Daarom zijn we bij Fashionscene erg verheugd dat er eindelijk een boek van Piet Paris komt met daarin zijn mooiste illustraties.

Het eerste boek van Piet Paris, genaamd Piet Paris Fashion Illustrations, zal in oktober verschijnen. Maar liefst 124 illustraties zullen in het boek te vinden zijn. Piet maakte die illustraties in de afgelopen twintig jaar voor heel diverse, toonaangevende opdrachtgevers. Zo komen onder andere illustraties voor Saks Fifth Avenue, Harper’s Bazaar en Vogue voorbij. Het boek zal voor ongeveer 34,50 verkocht worden. 

Om zijn boek nog extra kracht bij te zetten, wordt vanaf 15 oktober tevens een verkooptentoonstelling gehouden in het Hirschgebouw in Amsterdam. Daarbij zijn alle originele tekeningen uit het boek te zien en te koop. Wie interesse heeft, kan zich opgeven voor de tentoonstelling en wordt dan door Piet Paris zelf rond geleid.

Wij zijn dol op de tekeningen van Piet Paris en gaan dus ook zeker even een kijkje nemen!

Ps. Er verschijnen dit jaar tevens een servies en een serie postzegels met het werk van Piet Paris. Beiden zullen tijdens de tentoonstelling te zien zijn.

Wil je de tentoonstelling bezoeken? Hieronder de informatie:

Locatie:           Hirschgebouw, Leidseplein 29, Amsterdam

Duur:               vrijdag 15 t/m vrijdag 22 oktober

Tijd:                10.00 – 17.00 uur (ook op zaterdag en zondag)

Deel dit artikel
Back to top