Fashion

Eerste NYFW plus-size fashion show ooit

De New York Fashion Week heeft een flinke primeur te pakken. Dit Amerikaanse modefestijn organiseert namelijk de aller-allereerste plus-size fashion show ooit. Curves ahead!

OneStopPlus.com is dé online store voor Amerikaanse fashionista’s met een maatje meer. De webshop organiseert op 15 september de eerste plus-size modeshow ever en natuurlijk zullen modellen als Crystal Renn en Lizzie Miller acte de présence geven in de nieuwste voorjaarstrends. 'Deze top plus-size modellen die in de Italiaanse Vogue, Franse Elle, Glamour en Marie Claire staan bewijzen dat dit een magisch moment is voor plus-sizes', aldus directrice Stephanie Sobel.

curves crystal curves hayley

Plus-size modellen Crystal Renn en Hayley Morley tijdens de show van Mark Fast in Londen begin dit jaar.

De show krijgt als thema Belle Epoque, wat 'mooi tijdperk' betekent. Beide woorden zijn helemaal van toepassing, aangezien de fashion business eindelijk in lijkt te zien dat er méér is dan size 0 en dat de aandacht voor plus-size eerder een tijdperk lijkt in te luiden dan dat het een trend is die snel weer overwaait.

curves new york fashion week prada lara stone

Topdesigners als Marc Jacobs en Miuccia Prada legden in hun recente collecties al de aandacht op vrouwelijke vormen en ook in editorials van high fashion magazines schitteren steeds meer curvy women. Met de plus-size modeshow in New York lijkt de tijd voor meer variatie in de mode- en modellenwereld voorlopig nog niet voorbij!


(Tekst: Joyce)

Deel dit artikel
Back to top