Fashion

Een kijkje achter de schermen bij Vogue

Bij Fashionscene zijn we altijd erg nieuwsgierig naar hoe de redacties van topbladen eruit zien. Dat de Italiaanse Vogue ons een kijkje achter de schermen wilde geven, was dan ook een droom die uitkwam. Van stapels modeboeken tot ‘the closet’, Vogue Italia geeft zich volledig bloot.

Het was hoofdredacteur Franca Sozzani van de Italiaanse Vogue die het idee had mensen een kijkje te geven op het hoofdkantoor in Milaan. Ze plaatste een uitgebreide serie foto’s van het kantoor op haar blog.


Aan de foto’s is direct te zien dat het er niet zo ordelijk aan toe gaat als we wellicht dachten. Sterker nog: het is een zootje bij de Vogue. Bureaus vol met boeken, kranten, foto’s en papieren, tevens de grond blijkt een opslagplaats voor de redacteuren. En zelfs de zo ongeveer heilige kamer vol designerkleding en accessoires is een mess. Nee, opgeruimd is anders, maar in ieder geval kunnen we zien dat er bij Vogue gewerkt wordt.

Franca, die zelf al sinds 1988 voor Vogue werkt, zegt dan ook op haar blog: ‘Vergeet The Devil Wears Prada, zo gaat het er in werkelijkheid dus echt niet aan toe.’

En? Ben jij ook zo geschrokken? Kennelijk heeft niemand echt last van de rotzooi, want Vogue Italia is een van de meest succesvolle Vogue uitgaves ter wereld.

(Tess)

Deel dit artikel
Back to top