Fashion

Saks Fifth Avenue gaat plus-size verkopen

Na vollere modellen in editorials en op de catwalk is plus-size nu ook in luxe warenhuizen te vinden. Welgestelde modemeisjes met een maatje meer kunnen binnenkort terecht bij Saks Fifth Avenue in New York voor plus-sized Chanel, Alexander McQueen en Fendi.

Size 0 of plus-size, het houdt de gemoederen in de modewereld en daarbuiten flink bezig. De discussie rondom de (ontbrekende) curves van Crystal Renn is hier slechts één voorbeeld van. Luxe warenhuis Saks Fifth Avenue in NYC kiest geen kant en biedt naast de kleinste maatjes binnenkort ook designerkleding tot en met maat 50 aan.

crystal1 crystal2
De plus-size designerkleding zal 'gewoon' tussen de andere maten komen te hangen. Doorgaans zijn designerstuks verkrijgbaar tot en met maat 40, maar binnenkort zullen fashionista's met maat 44 en in sommige gevallen maat 50 er ook terecht kunnen.

Merken die hun creaties ook in grotere maten zullen verkopen bij Saks zijn onder meer Dolce & Gabbana, Chanel, Alexander McQueen, Yves Saint Laurent, Fendi, Valentino en Donna Karan.

saks fifth avenue


Als het 'plus-size concept' in New York een succes wordt, zullen andere filialen van Saks het voorbeeld volgen.

(Joyce)

Deel dit artikel
Back to top