Fashion

Visionaire brengt ode aan McQueen

Het verlies van ontwerper Alexander McQueen liet een groot gat achter in de modewereld. Gelukkig liet de ontwerper daarnaast ook prachtige, onnavolgbare creaties en genoeg inspiratie achter. Luxe tijdschrift Visionaire liet zich inspireren en komt met het meest recente eerbetoon aan de ontwerper, getiteld Visionaire 58 SPIRIT: A Tribute to Lee Alexander McQueen.

visionaire

Al sinds 1996 verschenen ontwerpen van McQueen in de chique werken van Visionaire. Deze editie zou eigenlijk een samenwerking worden mét McQueen, maar vanwege zijn onverwachts overlijden werd het een werk geïnspireerd dóór McQueen. Grote namen als Steven Meisel, Nick Knight, Inez van Lamsweerde & Vinoodh Matadin en Mario Testino werkten mee aan deze ode.

Net als dat Alexander McQueen niet zomaar een ontwerper was, is dit werk ook niet zomaar een boek. Naast een overload aan prachtige beelden is de doos waarin het boekwerk is verpakt, gemaakt van gemetalliseerd brokaat. Hetzelfde materiaal gebruikte McQueen in zijn S/S 2010 Angels and Demons collectie. De collectie die hij helaas nooit af heeft kunnen maken.

angels and demons1 angels en demons2

Twee looks uit McQueen's laatste collectie, Angels and Demons.

Ook bevatten sommige pagina’s veldbloemzaadjes, dus als het boek water en zon krijgt, groeien er bloemen op de pagina’s. Maar of wij dit werk met een prijskaartje van €230,- en een beperkte oplage van 1500 stuks water zouden geven…

Visionaire 58 SPIRIT: A Tribute to Lee Alexander McQueen is te koop in Alexander McQueen boetieks, bij Colette en op de Visionaire website.

(Joyce)

Deel dit artikel
Back to top