Fashion

Givenchy en Chanel couture met een hoofdletter C

De haute couture shows van Givenchy en Chanel waren ieder op hun eigen manier indrukwekkend: Givenchy imponeerde met de kleding, terwijl Chanel dat vooral deed met de a-listers die frontrow zaten en de gigantische leeuw op de catwalk.

Hoofdontwerper van Givenchy Riccardo Tisci meldde eerder al te stoppen met couture shows. In plaats daarvan wordt voortaan gekozen voor een intieme perspresentatie, zodat de ontwerpen optimaal tot hun recht komen. Een goede keuze gezien alle ongelooflijke details, wow!

givenchy1

givenchy2

In deze couture collectie kwamen veel handelsmerken van de Italiaanse ontwerper terug: dégradé, kant, fringes, bont, veren en veel Swarovski kristallen. Niet zo gek dus dat aan sommige jurken maandenlang is gewerkt...

givenchy3 givenchy4

Tisci’s inspiratiebronnen waren naar eigen zeggen religie, sensualiteit en de menselijke anatomie. Door de combinatie van deze thema's en het lichte kleurgebruik zagen de modellen er uit als een prachtige mix tussen gothics en engelen. Wij hopen dat Tisci Givenchy nog lang trouw zal blijven.

givenchy5

 givenchy6 givenchy8  

Karl Lagerfeld pakte het voor Chanel totaal anders aan: 'zoals gewoonlijk' toonde hij de uitgebreide couture collectie (63 stuks) in het Grand Palais, met een groots decor. Na geïmporteerde ijsschotsen, een draaimolen en een boerderij was er nu plaats voor een leeuw in larger than life-formaat. Zijn poot lag op een parel, waaruit alle modellen tevoorschijn kwamen.

chanel1

chanel2 chanel3

De collectie bevatte genoeg klassieke winteritems voor de Chanel liefhebber: tweed mantelpakken en jassen in warme kleuren als mosgroen, wijnrood en koningsblauw. Voor de avondjurken maakte Lagerfeld meer gebruik van glansstoffen en glimmende details.

chanel4

chanel zoveel nog een chanel

Het was een consistente show waarbij Karl Lagerfeld opnieuw technisch vakwerk afleverde. De aanwezige sterren als Blake Lively en Leighton Meester van Gossip Girl zullen er dan ook ongetwijfeld iets leuks tussen vinden (wij gokken op de jurken of de cropped jasjes). Maar diezelfde celebrities en de leeuw op de achtergrond trokken wel de aandacht weg van de kleding, die niet bepaald verrassend was.

laatste chanel

(Joyce)

Deel dit artikel
Back to top