Fashion

Bloemerige couture-collectie van Dior

John Galliano was een van de eerste ontwerpers die deze week zijn haute couture collectie voor Dior toonde. Hij liet talloze kleurrijke outfits zien, geïnspireerd door bloemen. Daarmee legde hij de lat voor de overige couture shows meteen extra hoog.

Het décor van Dior’s show in Parijs was een enorme, bijna twee meter hoge, bos oranje bloemen. En de bloemen kwamen overal in terug. In het silhouet van de jurken, in de kleuren die langzaam in elkaar overliepen en in het haar, dat in diverse bloemvormen was opgestoken en af en toe zelfs - net als een boeket - was verpakt in plastic.

Om inspiratie op te doen voor de nieuwe herfst couture collectie had John Galliano uren lang bloemen bestudeerd. Zo bleef hij onder andere een uur kijken naar hoe het licht op een bepaalde tulp veranderde. Daar kwamen dan ook de prachtige kleuren voor de collectie vandaan.

Geweldige keuze: bloemen als inspiratiebron. De ontwerpen waren namelijk stuk voor stuk op en top vrouwelijk, hadden vernieuwende bloem-achtige silhouetten en waren gemaakt in de meest geweldige kleuren (en dat voor een herfstcollectie).

Ik kan er uren naar kijken.

(Tess)

Deel dit artikel
Back to top