Fashion

The Sartorialist naar Maasmechelen

Scott Schuman, het gezicht achter de modeblog The Sartorialist komt naar ons toe. Dat wil zeggen, hij zal volgende week een bezoek brengen aan Maasmechelen voor onder meer een signeersessie.

Je moet er nog wel even een eindje voor rijden, maar als je een fan bent van The Sartorialist kun je hem volgende week in Maasmechelen ontmoeten. De modeblogger zal op 17 mei een bezoek brengen aan de Belgische stad. Daar zal hij onder meer een rond-de-tafel-gesprek houden over stijl. Ook zal hij een tentoonstelling met zijn eigen werk bezoeken in The Sartorialist Lounge. Bovendien zal hij de dag afsluiten met een signeersessie van zijn eerste boek ‘The Sartorialist’.

Over The Sartorialist

Scott Schuman, geboren in Indiana (Verenigde Staten), studeerde  aan Indiana University af in Apparel Merchandising & Costume Construction. Na een succesvolle carrière in de modewereld, als sales manager van high end designer collecties als Valentino, opende hij een eigen showroom met jonge designer labels. In 2005 besloot de Amerikaan, gewapend met een digitale camera, de straten van New York in te trekken om foto’s te nemen van mensen die met hun kledingstijl in  het oog springen. Hij plaatste de foto's op zijn blog, al dan niet voorzien van commentaar.

Met zijn streetstyle blog trekt Scott Schuman vandaag meer dan 60.000 modeliefhebbers per dag en daarmee is dat een van de meest bezochte modeblogs ter wereld. Time Magazine plaatste hem in 2009 in de ‘Top 100 Design Influencers’. Sindsdien schrijft hij voor o.a. GQ, Style.com en Burberry (met ‘The Art of the Trench’ project).

Op maandag 17 mei  is Scott Schuman vanaf 16.30u beschikbaar voor het grote publiek tijdens een signeersessie.

Het boek ‘The Sartorialist’ is vanaf vrijdag 14 mei verkrijgbaar in het Welkom/Informatie centre in Maasmechelen Village voor de prijs van 20 euro.

(Tess)

Deel dit artikel
Back to top