Fashion

John Galliano volgt Donatella Versace op

Ontwerper John Galliano zal de plaats van Donatella Versace innemen. Niet als ontwerper bij Versace, maar als talentenscout. Hij zal op zoek gaan naar nieuwe ontwerptalenten. Voorheen deed Donatella dat.

Nadat Donatella de functie twee jaar lang bekleedde, gaat John Galliano nu aan de slag bij Fashion Fring in Engeland om het nieuwe Britse designtalent te vinden, zo meldt Vogue.

‘Ik hoop een rebelse genie te vinden’, zei Galliano. ‘Ik zal op zoek gaan naar iemand die me aan mezelf doet denken toen ik net begon als ontwerper. Het nieuwe designtalent moet origineel en uniek zijn. Hij/zij moet zijn/haar eigen stijl en handschrift hebben en moet niet bang zijn om nieuwe dingen te proberen. Er wordt af en toe te voorzichtig gedaan in de mode, maar ik wil grenzen overschrijden’, aldus de ontwerper.

Galliano geeft ook aan dat het nieuwe talent verstand moet hebben van de zakelijke kant van mode. ‘Zoveel getalenteerde designers zijn opgeslokt door enorme bedrijven, omdat ze geen idee hadden van hoe ze hun zaken moesten regelen.'

Jonge Britse talenten kunnen zich vanaf nu bij Fashion Fringe aanmelden. Nog tot 30 april maken zij kans door John Galliano gescout te worden als nieuw ontwerptalent. Wie weet zit er wel een nieuwe McQueen tussen....

(Tess)

Deel dit artikel
Back to top