Fashion

Jeanslabel Blue Blood is failliet

Het oer-Hollandse jeanslabel Blue Blood is failliet.  Dat is vandaag te lezen op nu.nl  Voor alle medewerkers op het Amsterdamse kantoor is ontslag aangevraagd. Curator Nils Reerink van De Metz Advocaten hoopt op een doorstart.

blue blood

Op dit moment zijn er gesprekken met partijen die interesse in het merk hebben, meldt marketing en pr-manager bij Blue Blood Willa Stoutenbeek. "De curator heeft iedereen verzocht om gewoon te komen werken, zodat een mogelijke doorstart in goede banen kan worden geleid."

Het nieuws kwam gisteren hard aan bij de medewerkers. Stoutenbeek: "Het slaat in als een bom." Op de vraag of ze het faillissement zag aankomen, zegt ze: "Het is voor iedereen een moeilijke tijd maar dit komt toch als een volkomen verrassing."

Winkeliers worden op dit moment door de medewerkers op de hoogte gesteld. Uit een belronde van Textilia blijkt dat zij behoorlijk teleurgesteld zijn. "Blue Blood is één van de trekkers in de winkel", zegt iemand die niet bij naam genoemd wil worden.

Het faillissement komt niet helemaal uit de lucht vallen. Eerder dit jaar bracht Blue Blood de klanten al middels een brief op de hoogte dat er financiële problemen waren. Daarnaast klaagden schuldeisers al langere tijd over de liquiditeitsproblemen van het bedrijf.

Hier op de redactie zijn we allemaal erg geschrokken van dit bericht. Na seizoenenlang matige collecties te hebben geshowd, waren we tijdens de afgelopen AIFW eindelijk weer een keer onder de indruk van het label. Ook de keuze van eigenaar Steve te Pas om Blue Blood in Amerika te vestigen beloofde veel goeds. Helaas ziet hij zijn droom nu als nog in duigen vallen. (Marieke)

Deel dit artikel
Back to top