Fashion

Mode in Kriterion

Tijdens de Amsterdam Fashion Week hoef je je geen dag te vervelen. Zelfs filmhuis Kriterion staat aankomende week in het teken van mode…

 

Fashion in Film opent met de superklassieker ‘Rear Window’ van Hitchkock. Antoine Peters kondigt de film aan en vertelt welke invloed het op zijn werk heeft gehad. De movie is een echte must-see voor modeliefhebbers, want Grace Kelly speelt in deze film een fashionmodel.

Tip van de week is de film ‘Zoolander’ met Ben Stiller. Volgens mannelijke topmodellen beschrijft de film als geen ander hoe het er in het modewereldje aan toe gaat. Erg opvallend, want Derek Zoolander is extreem dom en heeft slechts één look… die waarbij hij zijn lippen tuit.

Tijdens de filmweek is er extra aandacht voor de pas overleden Yves Saint Laurent, met de docu ‘Yves Saint Laurent, his life and times’, maar ook met de film ‘Belle de jour’. Voor deze film ontwierp Saint Laurent alle filmkostuums.

Fashion in Film

De films zijn te zien van donderdag 17 juli tot en met 24 juli. De films draaien om 20.00 en 22.00. Kaarten kosten € 7. Naar welke film ga jij? (Juliette)

Deel dit artikel
Back to top