Fashion

Transparante mode

Een strak, transparant truitje, met daaronder een spaghettibandhemdje is echt jaren ’90 en ook wel een beetje fout. Toch zien we het dit jaar terug op de catwalk. Nee, zo’n strak truitje is passé, maar een doorschijnende fladderstof is helemaal 2008!

 

Tijdens de modeweek in Parijs konden we trend al zien. De zomercollecties van Chanel, Moschino en Etro zitten vol doorzichtige stoffen. Mooi op de catwalk, waar niemand opkijkt van een beetje bloot, maar in de stad kan ik echt niet rondlopen in een doorschijnend jurkje, hoe mooi het ook is.

Daarom is het belangrijk dat je ook nadenkt over de kleding die je eronder aantrekt. Draag op een warme dag bijvoorbeeld een bikini onder je transparantE truitje. En wil je je nu al wagen aan iets doorschijnends, trek er dan iets onder aan dat niet teveel opvalt, zoals een zwart of een crèmekleurig shirtje.

Een andere tip: doorzichtige stoffen kunnen heel mooi zijn, maar de kwaliteit moet wel goed zijn. Ik koop daarom vaak doorschrijnende stoffen van zijde. Misschien niet heel goedkoop, maar wel chique.

etroAlessandro Dell'AcquaMoschinoetro

Wat vind jij van deze trend?(Juliette)

Deel dit artikel
Back to top