Fashion

Sante D’Orazio: Gianni and Donatella

Zo voelt het niet, maar het is alweer bijna 10 jaar geleden dat Gianni Versace om het leven werd gebracht door gigolo Andrew Cunanan. Om precies te zijn: op 15 juli 1997 werd de 50-jarige modekoning doodgeschoten voor zijn Ocean Drive villa. Natuurlijk wordt de tragische dood van Gianni herdacht, onder andere door fashion fotograaf Sante D’Orazio.

Gianni Versace

De Amerikaanse modefotograaf, bekend door zijn werk voor onder andere Vogue, Rolling Stone en Versace, is al een tijdje druk bezig geweest voor zijn eerbetoon aan Gianni. De Amerikaanse modefotograaf brengt een speciaal boek uit, ‘Gianni and Donatella’, met foto’s van Gianni’s laatste collectie. Hij werd uitgenodigd door de Versace familie om in oktober 1997 de show van de lente/zomer 1998 collectie vast te leggen vanaf de eerste rij en backstage. De zwartwit en gekleurde foto’s, tijdens de 4 dagen wanneer de familie zich voorbereidde op de bijzondere show, is nog nooit eerder gepubliceerd materiaal.

‘Gianni and Donatella’ komt aankomend oktober uit. Bekijk de site van Sante D’Orazio om een goede indruk te krijgen zijn stijl. (Nana)

Deel dit artikel
Back to top