Fashion

New York Fashion Week, update II

Het is een sombere dag voor de New Yorkers, want de eerste modeweek van het jaar in the Big Apple komt vandaag tot een eind. Maar eerst nog even een paar collectiesamenvattingen.

Anna Sui

Het is weer een vrolijke boel op de catwalk van Anna Sui. Ze begint met een van haar favoriete kleurencombinaties: zwart met paars. Deze colorway past de ontwerpster toe op speelse outfits, zoals de corduroy tuinbroek met glimmend jasje onder een knitwear truitje. Ja, tijdens deze show worden ook veel lagen over elkaar gedragen. De dungaree is overigens 1 van de 3 broeken uit Anna’s AW 07-08, verder komen er alleen rokken en jurken voorbij. De groove-is-in-the-house jaren ’70 uitstraling voert de boventoon met uiteenlopende variaties, van polkadot/veiligheidsspelden/Paisley/ psychedelic prints tot kleurrijke tweedpatronen. Sui’s hippielook gaat verder met capes, lange gebreide vesten en manteljasjes.

Anna Sui AW 07-08Anna Sui AW 07-08

Proenza Schouler

Voor deze collectie draait het New Yorkse label de koers van vorig seizoen’s eighties casual look 180 graden naar de chique hoek. Het is een meer ingetogen look dan we gewend zijn van Laz en Jack. Hun kenmerkende wespentaille jurken zijn ook nergens meer te bekennen, die zijn ingeruild voor volumineuze silhouetten à la de jaren ‘20. De show begint met een catwalkparade van bijna alleen maar zwarte ontwerpen; jassen, mini-jurken en tops met gepofte mouwen, houtje-touwtje jas en nonchalante baggy pantalons die laag-op-laag wordt gedragen. Proenza Schouler gaat verder met de cocktailjurken sectie in saffierblauw, aubergine en olijfgroen zijde. Het laatste gedeelte bestaat uit zwart/witte jurken bewerkt met kralen en veerrandje, jas met hoge bontenkraag en mantelpakjes.

Proenza Schouler AW 07-08Proenza Schouler AW 07-08

Michael Kors

De Amerikaanse designer pakt de klassieke look aan en hoe. Misschien was de basiskleur wel grijs, maar het is alles behalve saai. Sexy mini mantelpakjes, korte Jackie-O jurkjes, basic trui-jurken, bandeau broekpak, wrapdresses en grof geplooide rokken. Don’t worry, je blijft wel warm met de comfy megakragen. Kortom, voor de Best Dressed award van het hele kantoor zijn dit goede basis kledingstukken die je in je collectie moet hebben. Voor de avonduren trekt Kors simpele, maar smashing, disco-outfits uit de kast. Van een kittig panterjurkje met dun ceintuur tot gouden Charleston minidress.

Michael Kors AW 07-08Michael Kors AW 07-08

Zac Posen

Het wordt steeds moeilijker. Ik dacht dat ik er wel uit was, maar nu ik weer het werk van het wonderkind van de modewereld zie, dan ga ik twijfelen. Wie gaat mijn bruidsjurk ontwerpen!? In ieder geval heeft Posen’s AW 07-08 collectie een hoog ‘O lalala’ gehalte. De 26-jarige ontwerper laat weer zien wat hij in huis heeft met sierlijke casual- en eveningwear. Zac hoeft geen schreeuwende kleuren te gebruiken om te knallen, dat doet hij met zijn theatrale touch, onder andere in de vorm van strikken, origami technieken en veelvoudige plooien. Posen accentueert de onderstukken met extra drama door volume, in tegenstelling tot de andere collecties die we hebben gezien. Met uitzondering van zijn fluwelen cape-jas, tevens mijn favoriet van de catwalk.

Zac Posen AW 07-08Zac Posen AW 07-08

Nog een paar uurtjes en dan mag Chado Ralp Rucci de New York Fashion Week afsluiten. Daarna is het inpakken en wegwezen naar een ander continent, Londen is volgende week aan de beurt. (Nana)

Deel dit artikel
Back to top