Fashion

One to watch: Cybèle

In het kader van de ‘one to watch’ heb ik nu eens een ontwerper van down under opgeduikeld. Na behoorlijk wat aandacht voor Europese designers die je goed in de gaten moet houden, daalde Fashionscene af naar Nieuw-Zeeland en vond daar Cybèle Wiren...

Cybèle groeide op in het noorden van Nieuw-Zeeland, in een afgelegen dorpje zonder electriciteit. “We moesten onszelf bezighouden, dus met de hand naaien was iets wat ik vaak deed,” aldus de ontwerpster. Nadat ze in Frankrijk studeerde, keerde ze terug naar haar thuisland en zette ze in 2003 haar eigen label op. Inmiddels is ze alweer toe aan haar zesde collectie; Fly Now.

Deze hele collectie voor lente/zomer 2007 is geïnspireerd op nachtvluchten naar Shanghai. “Visuele perspectieven vanuit de lucht en vanuit een nachtvlucht vormden mijn inspiratiebron voor de prints en details van mijn nieuwste collectie,” legt Cybèle uit. In de Fly Now collectie zijn veel donkere kleuren terug te zien, met accenten in geel en wit. De designer blijkt een liefhebber van wijdvallende jurkjes tot op de knie, hier en daar met empirewaist. Verder zijn er wijde tops, skinny pants en shorts. Me like!

Nylon en Harper’s Bazaar hebben de Nieuw-Zeelandse al gespot, de creaties van de jonge designer worden onder meer “clever yet simple” en “delicate yet strong” genoemd. Haar ontwerpen zijn niet alleen in eigen land en buurland Australië te koop; in the Big Apple vind je het label ook terug.

Fly Now by CybèleFly Now by Cybèle
Fly Now by CybèleFly Now by Cybèle

Wie weet steekt ze ooit ook nog eens de oceaan richting Europa over?! (Virginie)

Deel dit artikel
Back to top