Fashion

Vogue Italia

Italië is het land van de pasta, de maffia & de olijfolie... maar ook van mode. Dolce & Gabbana, Giorgio Armani, Gianfranco Ferré... Daarbij zijn Italiaanse modebladen razend populair: met name de Vogue.

Je hebt natuurlijk de "Vogue Italia", de standaarduitgave voor vrouwen. Ook wel dé Italiaanse modebijbel genoemd, geregeerd door fashionfeeks Franca Sozzani. Zij zwaait sinds 1988 de scepter bij het magazine als editor-in-chief. Ze heeft, net als haar Amerikaanse collega Anna Wintour, véle goede connecties in de modewereld. Zo is haar zus, Carla Sozzani, de eigenaresse van 10 Corso Como, één van de bestlopende designerwinkels in Milaan.

Vele varianten

Maar naast de 'gewone' Vogue is er ook nog de L'UOMO Vogue (de mannelijke variant), de Vogue Casa (over wonen & interieur) en tot slot Bambini Vogue (voor tieners).

Vogue Italia zorgt voor opschudding!

Afgelopen september raakte niet alleen de fashionfew in de ban van de Italiaanse Vogue, maar de gehele wereld én media! Het ging allemaal over een omstreden modereportage met de titel "Make Love Not War".

Fotograaf Steven Meisel, die tot één van de beste in het modefotografievak wordt gerekend, maakte een aantal heftige kiekjes die zó uit Irak leken te komen: feestende Amerikaanse soldaten in een oorlogsdecor. Maar dat was niet het enige: we zagen ook een vrouw die verkracht leek te worden en een soldaat die een dode vrouw wegdraagt. Tsja...

Echter, ze waren geënsceneerd en puur voor de mode bedoeld. Maar volgens vele media, waaronder de Britse krant The Guardian, waren de foto's 'misselijkmakend en smakeloos'.

Mooie shoots

Natuurlijk zien we in de Vogue Italia vooral mooie modeshoots; waar we natuurlijk allemaal dol op zijn. Een paar van mijn favorieten:

Lily Donaldson als etalagepop voor Vogue Italia

Snoop Dogg voor het decembernummer van L'UOMO Vogue, gefotografeerd door Mark Seliger

Snejana Onopka op de cover in november 2005

Topmodel Daria Werbowy in het begin van haar carrière, op de cover van oktober 2003

Onze eigen Doutzen!

Wauw, de Vogue Italia is echt geweldig... (Monique)

Deel dit artikel
Back to top