Fashion

De BFC genomineerden 2006

Het kan niet waar zijn… Ik knipper nog een keer met mijn ogen. Heb ik mijn lenzen vanochtend verkeerd om in gedaan? Zijn mijn hersenen na een kort nachtje slapen nog niet in staat om datgene wat ik voor me zie loud & clear over te brengen? Of is iemand voodoo-trucjes met me uit aan het halen?

Ben ik heel onschuldig de genomineerden voor de British Fashion Council Awards aan het doornemen, BAM… Daar is ze weer, mijn least best friend. Je verzint het niet hoor. Tussen andere genomineerden voor Model of the Year Erin O’Connor en Alek Wek staat ze dan. Kate Moss. Of all people. Natuurlijk, ze is en blijft een topmodel. Maar waarom niet een keer die spotlight van haar af en richten op de other models on the British block? Wat mij betreft mag Lily Cole of Karen Elson zo haar plekje innemen. Of als het uit de ‘oude doos’ moet komen: Naomi Campbell, Stella Tenant, Jodie Kidd? Tot zover mijn frustraties op dit vlak. Over naar de andere genomineerden!

Giles Deacon, Preen en Luella Bartley zullen strijden om de award voor Designer of the Year; Roksanda Ilincic, Sinha Stanic en Marios Schwab gaan voor de New Designer of the Year; Mulberry's Stuart Vevers, Georgina Goodman en Judy Blame zijn genomineerd voor Accessory Designer of the Year en Vivienne Westwood, Antony Price en John Galliano zijn in the running for Red Carpet Designer of the Year. Verder wordt er dit jaar een nieuwe, tiende BFC Award uitgereikt, die een financieel steuntje in de rug inhoudt à 50.000 pond voor een ‘London New Generation’ designer: de Fashion Enterprise Award.

Giles DeaconGiles spring summer 2007
Preen spring summer 2007Preen
Luella BartleyLuella spring summer 2007

Genomineerden in de andere categorieën zijn:

Shop of the Year

Harrods

b Store

Liberty

Menswear Designer of the Year

Kim Jones

Aquascutum

Siv Stodal

Fashion Creator of the Year

Kate Phelan

Edward Enninful

Eugene Soulieman

2 november is het moment van de waarheid… Op wie zet jij je geld in? (Virginie)

Deel dit artikel
Back to top