Fashion

Swiss Textiles Awards 2006

Het was een hectische avond voor CFDA/Vogue Fashion Fund winnares Doo-Ri. Na haar overwinning moest ze gelijk naar Zwitserland vliegen om de finale van de Swiss Textiles Award bij te wonen. Ja, daar was ze ook voor genomineerd. Helaas won ze niet. De prestigieuze modeprijs ging naar…

Bruno Pieters… Bruno Pieters! De Belgische ontwerper mocht de buit van € 100.000 innen om zijn fashion label verder te ontwikkelen. Hiermee liet de 28-jarige winnaar Doo-Ri Chung (USA), Anne Valérie Hash (Frankrijk), Jonathan Saunders (UK), Kim Jones (UK) en Alexandra Fischer-Roehler & Johanna Kühl van Kaviar Gauche (Duitsland) achter zich. Maar de genomineerden ging niet helemaal met lege handen naar huis, zakgeld van € 2000 werd uitgereikt aan elke ‘verliezer’. Om in aanmerking te komen voor een Swiss Textiles Awards nominatie, moeten ontwerpers minimaal 4 collecties tijdens een belangrijk fashion event, zoals Londen Fashion Week, hebben gepresenteerd.

Pieters’ huidige collectie is geïnspireerd door de Franse kunstenaar Yves Klein, bekend om zijn monochrome illustraties. De designer combineerde eenvoud met hoge tailles geaccentueerd door korsetriemen. Hij maakte gebruik van katoen, linnen en satijn in de tinten blauw en wit.

Bruno Pieters studeerde af aan de Koninklijke Academie van Schone Kunsten Antwerpen. De voormalige assistent van Martin Margiela en Christian Lacroix presenteerde zijn eerste ready-to-wear collectie in 2002. Verder heeft Pieters grote plannen voor aankomend jaar. In maart zal hij in New York zijn voor een sollicitatiegesprek bij een groot Amerikaans modehuis.

Cheers op Bruno Pieters! (Nana)

Deel dit artikel
Back to top