Fashion

Poppenkast

Auto’s/racemonsters, iPods, laptops, draaitafels… Boys still have their toys, dus dan mogen wij natuurlijk ook nog wel onze speeltjes. En wat blijft door de jaren heen toch de all time favorite? Natuurlijk: poppen. De designertoys hebben over aandacht niet te klagen maar nu verschuift de schijnwerper even richting de wannahaves van Heather Louise Bennett.

Plush DollzDe pluche poppen van Heather Louise zijn zelf ontworpen en helemaal handmade. Niks naaimachine; naald en draad zijn de keywords! De sprookjesachtige poppen zijn allemaal one-of-a-kind, de gebruikte materialen zijn vintage stoffen, kralen en fournituren. De inspiratie voor haar creaties haalt de ontwerpster uit haar vele reizen in het zuiden van de VS, spook- en sprookjesverhalen en poppenfiguren uit haar jeugd. De poppen lijken ook zo uit een sprookjesbos getoverd te zijn; wat dacht je van barokke hairdo’s, 17-eeuwse outfits, vossen, uilen, beren en dassen?

Iets wat voor Heather Louise Bennett begon als een zelfgemaakt verjaardagscadeautje voor haar vriend bleek een succesverhaal. Kijk op de site van Heather Louise voor haar ‘Plush Dollz’ of breng een bezoekje aan de Blue Blood store of STUDIOshop in Amsterdam…

Het is dat ik net jarig ben geweest. Anders had ik ongegeneerd, like back in the days, nog een pop voor mijn verjaardag kunnen vragen! (Virginie)

Deel dit artikel
Back to top