Fashion

Zondagsshopper

Louis Vuitton flagshipstore
Zolang je niet in het weekend de Parijse borders betreedt, is er geen vuiltje aan de lucht. Maar wanneer je op zondag een bezoekje aan de Louis Vuitton flagshipstore op het programma hebt staan: tricky business!

Na klachten van een Franse vakbond heeft gister een rechtbank in Parijs besloten dat de Vuitton winkel aan de Champs Elysées op zondag haar deuren dicht moet houden. Waar bijna alle winkels niet open mogen op zondagen had de flagshipstore vorig jaar een voorlopige vergunning gekregen om wel open te mogen. De winkel was toen namelijk compleet omgebouwd en had ook een nieuwe exporuimte erbij gekregen. Hiermee kreeg de shop een ‘museum’-stempel en daardoor ook dezelfde rechten als andere musea: open zijn op de dag van de rust.
De vakbond beweert nu dat de exporuimte voor Vuitton een sneaky manier is om de regels te ontduiken. Als LV dat mag én doet zouden er nog veel meer winkels volgen…

Een vertegenwoordiger van Vuitton geeft aan dat het designerlabel tegen de uitspraak in beroep gaat. Alle medewerkers van de winkel hebben namelijk ingestemd met het werken op zondag en wanneer dit niet meer mag zullen er zeker 70 banen op de tocht staan.

Het gaat ook niet om een tiental bezoekers dat LV misloopt bij gesloten deuren op de heilige dag. Op een gemiddelde zondag komen zo’n vijf- tot tienduizend Vuitton liefhebbers (waaronder veel toeristen) naar de winkel… Dus tel uit je verlies!

Over drie weken is het definitieve vonnis. Tot die tijd overweegt LV open te blijven en daardoor een wekelijkse boete te betalen.

Maar ach, zolang die duizenden bezoekers ook hun portemonneetje trekken daar aan de Champs Elysées moet die boete vast wel op te hoesten zijn. (VM)

Deel dit artikel
Back to top