Fashion

Francesca Forrester?

Francesca Versace


Francesca's eindcollectie



Francesca's eindcollectie


Francesca is het nichtje van de overleden Gianni, de oprichter van het Versace imperium. De 24-jarige Italiaanse is een verse ex-studente van de prestigieuze Central Saint Martins en studeerde vorige maand af. Denk maar niet dat mevrouw Versace een speciale voortrekkers behandeling kreeg op school. De jonge Versace werd zelfs afgewezen toen ze zich de eerste keer aanmeldde. Het jaar daarop, nadat ze een cursus patroontekenen had afgerond, werd ze uiteindelijk aangenomen.

Haar afstudeercollectie bestond uit speelse onderjurkjes en gerimpelde korte kostuumpakken, geïnspireerd door haar vakantieherinneringen bij ome Gianni aan de Como meer. De pers was erg lovend over Francesca’s afsluitproject en kopers hadden ook veel interesse. Zelfs tante Donatella had geen op- of  aanmerkingen over de collectie. Toch kiest de jonge ontwerpster voor een andere carrièrepad. Ze wil liever ervaring opbouwen bij andere modehuizen en solliciteert net als ieder ander ‘doorsnee’ beginnende ontwerper. Francesca heeft zichzelf beloofd om de komende tien jaar niet het familiebedrijf te joinen en zelfstandig aan haar carrière te werken.

Haar voormalige mentor denkt dat de jonge Versace hoogstwaarschijnlijk een eigen label zal opstarten, gebaseerd op haar koppigheid. Zal Donatella haar eigen nichtje als concurrent krijgen? Ik voel The Bold & The Beautiful drama opkomen… (NMH)

Deel dit artikel
Back to top