Fashion

Milaan Fashion Week: Burberry Prorsum

Maandagavond was het Burberry-avond tijdens de Milaan Fashion Week. Het meest succesvolle Britse label heeft de traditie om in Milaan pas de nieuwe collectie te tonen. Je zou denken dat Londen misschien meer voor de hand ligt, maar de vernieuwende designs van Christopher Bailey lijken in Italië meer tot hun recht te komen.

Voor de lente/zomercollectie 06/07 is het de ontwerper gelukt om zowel naar het verleden als naar de toekomst te kijken. Jaren zestig designs gemengd met futuristische uitstraling? Bailey komt er goed mee weg.

Kleine spiegeltjes, in allerlei verschillende kleuren, waren bevestigd op trenchcoats, rokken en tailles van jurken. De ontwerper had zich hiervoor laten inspireren door fotograaf Cecil Beaton en stuurde zelfs een model de catwalk op in een cool cocktailjurkje die bezaaid was met zoveel beige spiegelglaasjes, dat het gewicht van het jurkje niet minder dan 15 kilo bedroeg!

De elegante, lichte collectie staat bol van kristallen, aluminium borduursels, glasbrokaat, pastelkleuren en luchtige pofvolumes. De kleurenkaart heeft wat weg van een ijsje; parelmoer, zachtroze en romig vanille. Key piece van Burberry was (natuurlijk) weer de trenchcoat, ditmaal uitgevoerd in crème met wijdvallende mouwen tot net onder de elleboog. Andere veelvoorkomende items: de zwarte haarband, zwarte en crèmekleurige enkellaarsjes, empirelijn jurkjes en slangenleren weekendtassen.

It’s wasn’t all glitter voor Burberry; drie actievoerders van PETA bestormden de catwalk vlak na het begin van de show. Leuzen als “Burberry Fur Shame” sierden de borden die zij omhoog hielden, terwijl zij “Fur is dead” uitriepen. Ondanks een bijeenkomst van vertegenwoordigers van PETA en hoge piefen van Burberry komt er namelijk nog steeds bont in de collecties van het modehuis voor.

Een klein smetje op de avond, dacht ik zo. Maar het is toch ook echt hoog tijd om bont voorgoed af te zweren? (Virginie)

Burberry ProrsumPETA-protest tijdens Burberry show
Burberry ProrsumBurberry Prorsum
Deel dit artikel
Back to top