Fashion

Bubble jurk

Na een aarzelend begin is 'The New Volume' toch de catwalk favoriet van aankomend seizoen. Beter bekend als ballon/volumineus/opgeblazen kleding. Klinkt allemaal erg negatief, maar is oversized fashion zo overgewaardeerd? Ik neem als voorbeeld de bubble jurk.

Persoonlijk ben ik een voorstander van de bubbles opkomst. De jurken zijn geen postuur show-off’s, maar dat neemt niet weg dat het niet sexy kan zijn. Je hoeft niet per se je zandloper figuurtje te laten zien om die verleidelijke look te pakken. Het baggy ontwerp heeft natuurlijk ook het voordeel dat je je zwembandjes zonder moeite verstopt.

Let wel goed op, want voor je het weet lijk je op een lopend dekbed. Om die blunder te vermijden moet je extra alert zijn op de lengte van je jurk (boven de knieën is het veiligst) in verhouding met je eigen lengte. Teveel lagen stof over elkaar heen kan ook zo’n effect opwekken, dus probeer zo’n model ook te laten hangen. Probeer het qua accessoires rustig te houden. Balletschoenen kan, maar mijn voorkeur gaat naar sky-high pumps!

Pop the bubble? Of is een echt cocktailfeest niet compleet zonder de bubbles? (Nana)

Lanvin bubble jurkKate Beckinsale in haar bubble outfit
Deel dit artikel
Back to top