Fashion

London Fashion Week: Biba is back!

De verwachtingen voor de show van Biba waren hooggespannen. Gisteravond was het zover; hét sixties modemerk was aan de beurt tijdens de London Fashion Week. Met Phoebe Philo, Erin O’Connor, Laura Bailey en überbrit Hugh Grant op de eerste rij… En zij zagen allen dat het goed was!

Back in the days (zeg: vanaf 1963) was Biba hot hot hot. Het begon als een postorderbedrijf met hele fijne prijskaartjes (wat dacht je van een hippe jurk voor nog geen anderhalve pond?) en het groeide uit tot een kingsize warenhuis. Met alleen maar Biba spullen, waar je ook keek. In de jaren zeventig ging het echter downhill met het populaire merk…

Nu is Biba weer back on track. De nieuwe ontwerpster Bella Freud leverde gister een knap hoogstandje af met een show waar het sixties gevoel letterlijk van afdroop. Hotpants, minirokjes, zwierige jurken en broekpakken en dat alles met veel drukke prints.

Toch eens kijken of ik ergens een professor Barabas inclusief tijdmachine op kan duikelen. Die sixties waren zo gek nog niet! (Virginie)

BibaBiba
BibaBiba
BibaBiba
Deel dit artikel
Back to top