Fashion

Coco avant Chanel

Ik wacht al maanden vol spanning op dé modefilm van 2009: Coco Avant Chanel. In deze film volgen we Gabrielle Chanel van een jong meisje tot een volwassen vrouw in  de oogverblindende glamour van Parijs.

Gabrielle ‘Coco’ Chanel wordt gespeeld door Audrey Tautou. Het verhaal start aan het begin van de 20e eeuw. Gabrielle is een vrouw als zo velen: arm, zonder connecties en zonder opleiding. Desondanks zou deze jongedame de garantie op een armoedig bestaan weerstaan door haar grote droom na te jagen.

Gabrielle weet haar natuurlijke aanleg als naaister als wapen te gebruiken om de ketenen van haar afkomst af te schudden. Ze ontwerpt een stijl die niet alleen alle andere trends in de schaduw zet, maar die honderd jaar later nog steeds modieus zou zijn. Haar ontwerpen groeien uit tot een symbool van onafhankelijkheid en elegantie.

Terwijl het feminisme haar eerste onzekere treden zet, voelt Coco intuïtief aan hoe vrouwen door mode aantrekkelijk kunnen zijn en zich tegelijkertijd bevrijden van de mannelijke dominantie. Ze geeft en ontvangt liefde, maar blijft altijd een vrije geest in een tijdperk waarin liefde en vrijheid nog steeds als tegenpolen wordt gezien.

Haar slimme vechtersmentaliteit blijkt wel uit het omarmen van de bijnaam ‘Coco’, die ze krijgt van wat aangeschoten kerels in een Parijs theater waar ze probeert zingend de rumoerige menigte te overstijgen. Ze accepteert de spottende bijnaam niet alleen, maar draagt hem met trots en bouwt er het belangrijkste mode-imperium ter wereld mee op.

De film gaat op 28 mei 2009 in première. Ik kan niet wachten om naar de bioscoop te gaan en dit prachtige verhaal te gaan zien. Voor nu kan ik je alvast een paar mooie filmshots geven! (Monique)

Deel dit artikel
Back to top