Fashion

Boekrecensie PS: Ik hou van je

Boekenrecensie PS: Ik hou van jeWe beginnen bij het begin en daarmee met het eerste (en naar mijn idee het beste) boek van Ahern, ‘PS: Ik hou van je’. Holly is eind twintig en getrouwd met haar jeugdliefde, Gerry, die de hoofdrol speelt in het boek maar al op de eerste bladzijde blijkt te zijn overleden. Omdat zijn eega Holly een chaoot is en tevens reuze onhandig, heeft Gerry een envelop achterlaten met twaalf  hulpbriefjes, voor elke maand een, om haar het eerste jaar zonder hem er doorheen te slepen. Elk briefje sluit hij af met de zin ‘PS: ik hou van je’, om op die manier van het toch al emotionele boek een ware tearjerker te maken.

Naarmate het jaar vordert en het aantal resterende briefjes afneemt, lijkt het beter te gaan met Holly. Ze vindt werk, gaat op vakantie, doet mee aan een karaoke wedstrijd (geen succes) en raakt weer geïnteresseerd in het andere geslacht. Het leuke aan dit boek is dat je vanaf het begin al denkt te weten hoe het verhaal afloopt en dat blijkt niet te kloppen. Knap, want bij de meeste chicklist weet je al na de eerste tien pagina’s wie met wie in bed belandt.

Wat betreft PS: volgend jaar is de verfilming van het boek te zien in de bioscoop. Over de andere twee boeken van Ahern binnenkort meer.

PS: Ik hou van je, Cecilia Ahern, uitgeverij Vassallucci, ISBN 90 5000 529 2. (RA)

Deel dit artikel
Back to top