Fashion

Topless Rihanna in Vogue

Bij The September Issue van de Italiaanse Vogue zit deze maand, zoals ieder jaar, de Couture bijlage. Toch is deze editie extra opvallend...

Zangeres Rihanna siert namelijk de cover en is ook in het magazine te bewonderen in een special van maar liefst tweeëntwintig pagina’s.

De special genaamd ‘Extreme Couture’ werd gefotografeerd door Steven Klein. De fotograaf is vooral bekend vanwege zijn samenwerking met Madonna en neemt regelmatig fotoshoots voor de Amerikaanse, Franse en Italiaanse Vogue voor zijn rekening.

Rihanna doet in haar foto’s niet onder voor topmodellen als Naomi Campbell en Tyra Banks. Met haar punky/edgy kapsel (er wordt beweerd dat deze fotoshoot de reden was dat ze haar hoofd vrijwel kaal schoor) en haar perfecte poses blaast Rihanna de haute couture een modern en nieuw leven in. De ondertitel van de special met Rihanna luidt dan ook: A couture new point of view. Volgens Vogue is haute couture geen ‘fenomeen uit het verleden, maar een voorrecht van nu’. De kleding die Rihanna draagt ziet er dan ook erg modern en futuristisch uit. Dit wordt extra benadrukt door het materiaalgebruik in de kleding en accessoires. Veel van de ontwerpen hebben een metallic-look of bestaan uit lichtweerkaatsende onderdelen zoals pailletten, pinnen en kralen. De kleding en accessoires die Rihanna draagt, zijn van merken als: Chanel, Christian Lacroix, Valentino, Dior, Fendi en Giorgio Armani Privé.

Tussen de tweeëntwintig pagina’s bevindt zich één pagina waarop Rihanna topless te zien is. Mede vanwege die ene foto krijgt de special met Rihanna veel aandacht in de internationale pers. Eerder dit jaar bestond nog de kans dat Rihanna op de cover van de Amerikaanse Vogue te zien zou zijn. Dit werd echter afgeblazen, omdat er een naaktfoto van Rihanna opdook op het internet.

(Tess van Daelen)

Foto's: RihanaDaily.com

Deel dit artikel
Back to top