Fashion

Limited Edition tas en bril van FREITAG

Niet één, maar twee leuke nieuwtjes over het Zwitserse accessoiremerk FREITAG. Ze hebben namelijk een gelimiteerde ART tassencollectie ontworpen in samenwerking met diverse musea én een stoere‘trucker shade’ gemaakt voor brillenmerk ic! Berlin. We like it!

FreitagSinds 1993 maakt het Zwitserse FREITAG tassen van dekzeilen van vrachtwagens, veiligheidsgordels, fietsbanden en airbags. Geïnspireerd door het bonte vrachtverkeer dat voor hun huis in Zürich op de snelweg langs denderde, ontwikkelden zij een messenger bag. Inmiddels verkopen ze een hele range recycled tassen en accessoires.

Veel co-ups doen ze niet, maar als ze het doen, doen ze het goed! Daniel en Markus Freitag ontwierpen voor brillenmerk ic! Berlin deze trucker zonnebril en lieten zich inspireren door het aviator model uit de jaren ’70. De bril zit in een gekleurd leren hoesje met een vintage look-and-feel.

In samenwerking met de toonaangevende musea Tate Modern, Mori Art Museum, Palazzo Grassi en The Museum of Contemporary Art brengt het merk een unieke Limited Art Edition tassencollectie. De gelimiteerde ART uitgaven, gemaakt van kunstbanners, zijn op basis van het F52 Miami Vice Shopping Bag model. Het resultaat is een aantal bijzondere unica met Picasso-motieven, Post Pop details tot aan moderne Japanse kunstillustraties. Een must-have voor shopping victims en liefhebbers van gerecyclede kunst.

De exclusieve online verkoop begint in augustus 2009 via www.freitag.ch. Vanaf dat moment is er wekelijks een collectie museumtassen online te bewonderen en te kopen: wie het eerst komt, wie het eerst maalt! (Marieke)

ART

Freitag

Data musea:

06.08.2009    TATE Modern, London
13.08.2009    MORI ART Museum, Tokyo
20.08.2009    PALAZZO GRASSI, Venice
27.08.2009    MoCA, Los Angeles

Deel dit artikel
Back to top