Fashion

Style.com verslaat Amsterdam Fashion Week

Vorige week was Style.com blogger Mark Smith in Amsterdam voor de Fashion Week. Hij schreef o.a. over de Badgley Mischka show, Lichting 2009 en Daryl van Wouw.

Style.com is de absolute online modebijbel. Deze website van Vogue US is vaste kost voor iedereen die ook maar iets met mode heeft. Voor ontwerpers is het zelfs een van de meest gevreesde media, want iedereen uit de industrie leest de reviews die na een paar uur na afloop van je show al online staan. Is het niets? Dan krijgt de hele wereld dat ook te weten. Aiii…

Vorige week was Style.com blogger Mark Smith in Amsterdam voor de Fashion Week. Hoe leuk! Ons kikkerlandje krijgt steeds meer belangstelling van buitenaf. Vorig jaar was er ook al een Amerikaanse blogster, maar zij kreeg helaas geen toegang tot de shows.  Hoe verzin je het! Ik wilde haar mijn extra tickets geven, maar ze had het al zo gehad met de AIFW dat ze ze vriendelijk weigerde. Groot gelijk…

Daryl van Wouw

Daryl en Mark Smith na afloop show (foto van Spice Pr Blog)

Anyway, dit jaar was de organisatie van de AIFW dus wat meer internationaal georiënteerd. Oke, tegen Style.com zeg je natuurlijk ook geen nee.
Erg veel is er nog niet te vinden over ons op het Style File blog, maar hier al wel een aantal leuke quotes uit de twee artikelen die Mark al heeft gepubliceerd.

‘The Dutch fashion scene has long been dominated by Viktor & Rolf, but there was no Horsting and definitely no Snoeren on the front row yesterday, when a very different designer partnership kick-started Amsterdam International Fashion Week.’ Mark over de afwezigheid van V&R tijdens de Badgley Mischka show. Tja, V&R kijken een beetje op de Nederlandse modescene neer, zo bleek ook

wel in Zomergasten.

“I like the way everyone is dressed in a very sporty way, here. This is certainly the first show we’ve done where the models arrived on bikes”, zegt Badgley in een interview tegen Mark.

‘Upcoming Amsterdam fashion week highlights include a show from half-Surinamese wunderkind Daryl van Wouw.’ Fijn dat ze Daryl in Amerika ook zo waarderen. Hij  heeft namelijk veel ambitie om in New York te showen. We wachten nog altijd op een interview met hem gezien de foto die zijn PR bureau heeft gemaakt.

Leuk, leuk, leuk! Volgend jaar weer? (Marieke)

Deel dit artikel
Back to top