Fashion

LICHTING 2009: deelnemers en panel bekend

De derde editie van LICHTING staat voor de deur en de show is inmiddels uitgegroeid tot dè mode-industrieprijs voor jong Nederlands modetalent. En de 14 deelnemers en het volledige internationale panel is bekend!

 

Internationaal panel

Dit jaar worden voor Lichting vier internationale kopstukken uit de mode uitgenodigd. Na afloop van de show geeft dit internationale panel een review van de avond. De panelleden:

- Wendy Dagworthy: voormalig ontwerper, co-founder van London Fashion Week en hoofd van de School of Fashion and Textiles aan London’s Royal College of Art.

- Garance Dore: i llustratrice, schrijfster en fotografe voor (o.a.)Elle, Vogue, The New York Times Magazine, The Guardian en Le Monde. Initiatiefneemster van het invloedrijke fashionblog www.garancedore.fr.

- Susanna Lau: alias de invloedrijke fashion blogger Susie Bubble op Style Bubbleen online editor bij Dazed Digital van Dazed & Confused.

- Lucas Ossendrijver: deze Nederlandse ontwerper creeërt sinds een aantal jaar de mannencollectie van Lanvin. Lanvin is het oudste - nog bestaande - modehuis ter wereld.

 

Genomineerden

Ook dit jaar selecteert de hoofddocent van elke academie wie er aan LICHTING 2009 mee mogen doen. Het concept is simpel: de grootste talenten van de 7 Nederlandse modeacademies samen in één centrale catwalk show. 14 studenten showen elk hun vijf sterkste afstudeerontwerpen. Een selectie prominenten uit de mode-industrie bepaalt samen met het internationale panel uiteindelijk wie dit jaar de ‘G-Star Raw Talent Award’ wint. De website www.lichting09.nl presenteert de 14 deelnemers.

 

De prijs

Om afgestudeerden te motiveren en te stimuleren hun talent de aankomende jaren te blijven ontwikkelen presenteert G-Star de ‘G-Star Raw Talent Award’; een prijs ter waarde van 10.000 euro en een experience trip naar New York waar de winnaar op 15 september, tijdens de G-Star Raw show op New York Fashion Week, het G-Star styling team backstage zal versterken.

LICHTING 2009 vindt plaats op donderdag 23 juli om 21.00 uur op het Westergasfabriek terrein in Amsterdam. Helaas alleen op uitnodiging… (Monique)

Deel dit artikel
Back to top