Fashion

Nederlandse vrouw wil niet ouder worden

Meer dan de helft van de Nederlandse vrouwen vindt dat haar uiterlijk er best mee door kan. Nog eens een kwart bestempelt zichzelf als “een lekker ding”. Dit blijkt uit de antwoorden van ruim 600 deelnemers aan de Grazia beauty-enquête.

De meesten hebben er ook best wat voor over om er goed uit te zien. Zo doet 90% van de ondervraagden dagelijks aan gezichtsverzorging. Ook aan andere factoren wordt veel belang gehecht. Voor een aantrekkelijk uiterlijk zijn liefde (43%) en slaap (30%) onmisbaar. Slechts 5% van de deelnemers vindt dat sex de meest wezenlijke bijdrage levert.

Van de geënquêteerden voelt 43% zich stukken jonger dan ze in werkelijkheid zijn – variërend van 5 jaar (25%) tot 10 jaar (18%). 35% zou het liefste niet ouder willen worden dan 30. Voor 25% ligt de grens al bij 20 jaar. Slechts één op de drie vrouwen zou de tijd gewoon haar werk laten doen.

Wie echt ontevreden is over haar uiterlijk kan altijd nog naar de plastische chirurg voor een cosmetische ingreep. Maar voor de meeste vrouwen is deze stap nog een brug te ver. Ruim 40% van de lezeressen zegt er niet over te peinzen en 35% twijfelt. Voor 24% is plastische chirurgie een goede manier om een eventueel probleem de wereld uit te helpen. Botox blijkt minder populair dan vaak verondersteld wordt. Slechts 3% heeft er wel eens gebruik van gemaakt.

Hoewel 27% van de ondervraagden meent dat sommige BN’ers wel een opknapbeurt kunnen gebruiken, vindt 73% juist dat sommige BN’ers te veel laten doen. Hollywoodsterren slaan zeker door in het gebruik van cosmetische chirurgie vindt 86%, alhoewel er ook begrip is voor hun dilemma: niemand kijkt graag naar rimpels in de bioscoop.

Volgens Grazia’s beauty-enquête zijn de mooiste twintig-plussers: Doutzen Kroes, Yolanthe Cabau van Kasbergen en Lieke van Lexmond. De mooiste dertig-plussers zijn:Carice van Houten, Sylvie van der Vaart en Katja Schuurman. En tot slot de mooiste veertig-plussers: Leontine Borsato, Tanja Jess en Sacha de Boer.

Deel dit artikel
Back to top