Fashion

Maxima opent Arnhem Mode Biënnale

Koninklijk bezoek voor de Nederlandse modeontwerpers tijdens de Arnhem Mode Biënnale. Maxima opende afgelopen weekend het tweejaarlijkse mode-event in een ontwerp van Jan Taminiau. Als hij geen gat in de lucht heeft gesprongen…

De Arnhem Mode Biënnale is naast de Amsterdam International Fashion Week het grootste mode evenement dat we kennen in Nederland. Een maand lang staat de stad in het teken van mode. Prinses Maxima gaf 5 juni de aftrap voor het event. Een hele eer voor de Nederlandse modescene, die zeker in deze moeilijke tijdens best een verzetje kan gebruiken.

Voor de geliefde ontwerper Jan Taminiau was het extra feest. Hij mocht Maxima namelijk kleden voor deze gelegenheid. Ze droeg een op maat gemaakt postzakjasje (Jan’s handelsmerk) en een gouden broek. Meestal koopt Maxima haar outfit bij onze Zuiderburen in België. Eduard Vermeulen, de man achter modehuis Natan, is haar vaste ontwerper (ik mocht hem ooit ontmoeten in zijn huis – lees kasteel – in België, erg bijzonder). Nu kiest de Prinses dus een keertje voor een jonge ontwerper van eigen bodem en daar zijn wij érg blij mee. We gunnen het Jan Taminiau van harte en hopelijk zal Maxima vaker in een Dutch design verschijnen. Jan zelf mocht helaas niets zeggen. Alles was strikt geheim en zelfs bij zijn PR-bureau Spice wist bijna niemand het… (Marieke)

Foto: ELLE

Deel dit artikel
Back to top