Fashion

Fashionscene’s Straat van de Week: 20

In samenwerking met NLstreets.nl selecteren wij elke week een leuke winkelstraat in Nederland voor je. En dan niet de Kalverstraat, maar juist de minder bekende winkelstraten in de leukste buurten van een stad. Zo vind je de winkels waar je heen wilt in plaats van de winkels waar je al bent geweest. Deze week: de Warmoestraat in Haarlem…

 

De Warmoesstraat is een supergezellig klein straatje volledig ingericht met leuke winkeltjes, knus bijna. We noemen kleding, lifestyle, interieur, lunch, diner en bloemen. Diversiteit ten top, maar tussen al deze winkels zitten zeker een paar aangename verassingen. Grote kans ook om een bekend gezicht tegen te komen in deze straat.

Wolford

 

Winkeltip 1: Wolford

Ontdek dit juweeltje onder de Haarlemse modewinkels. Deze boutique belichaamt de persoonlijkheid en de toewijding die de grote, gestandaardiseerde filialen missen. Het assortiment is bijzonder exclusief, kwaliteit staat altijd voorop. Verwen uzelf met een prachtige avondjurk of besteed net even wat extra aandacht aan uw dagelijkse ensembles.

Players Collections

Winkeltip 2: Players Collections

Merken als Etro, DKNY, Patrizia Pepe, Theory, Vintage 55 kun je vinden bij Players Collections. Van joggingbroek tot galajurk: alles is er te vinden.. Met andere woorden, als u op zoek bent naar kledingstukken voor uiteenlopende gelegenheden, kunt u in deze winkel in één keer slagen. Alle merken die deze winkel voert zijn exclusief! Er zijn ook geen andere verkooppunten. Met name Etro, het meest bijzondere merk uit de collectie, trekt klanten aan uit het hele land.

Ottomania

Winkeltip 3: Ottomania

Luxe handdoeken , doorgestikte beddenspreien, hamam doeken, stoffen, zeep, grote dienbladen van vertind koper, hamam schalen van vertind koper, serviesgoed en allerlei handgemaakte objecten: bij Ottomania zit je goed. Ook mooie boeken maken deel uit van het assortiment. De eigenaars importeren vrijwel alles zelf uit Turkije en onder andere uit Syrië. Ze verkopen ook serviesgoed uit Rusland van Lomonosov (handbeschilderd servies uit Sint-Petersburg).

De eigenaars hebben een passie voor (de cultuur van) Turkije en omliggende landen. In de naam Ottomania komt die passie voor Turkije (het voormalige Ottomaanse rijk) tot uiting. Deze winkel laat zien dat ‘Oosterse' winkels’ meer bieden dan alleen de sfeer van de bazaars en de wereld van Duizend-en-één-Nacht.

Volgende week weer een nieuwe straat! Voor meer info, check NLStreets.nl. Benieuwd naar de straat van vorige week (Lijnmarkt & Oudegracht in Utrecht) klik hier. (Elisah)

Deel dit artikel
Back to top