Fashion

Tips van mode-experts

Via de productiemaatschappij van de film Confessions of a Shopaholic kreeg ik handige tmodetips van een aantal mode-experts. Ik deel ze graag van jullie!

Niet iedereen is een geboren trendsetter, maar je kunt zeker leren hoe je je stijlvol kleedt. Clare Watson, topstiliste bij NHJ Style Consultancy, adviseert om naar vrouwen te kijken wiens stijl je inspireert, of op te letten hoe de vrouwen op kantoor, op straat of tijdens het stappen zich kleden. Maar zorg er wel voor dat je alleen die elementen overneemt die ook echt bij jou passen.

Becky Day, show manager van London Fashion Weekend, adviseert dat de stijlen die je in tijdschriften ziet soms het beste een beetje genuanceerder mogen voor door de week.Patricia Field (Sex and the City) heeft een aantal opmerkelijke outfits gecreëerd voor de film Confessions of a Shopaholic. Na het zien van die film zul je willen dat al die leuke, experimentele creaties je net zo goed staan als Becky Bloomwood. Maar als dat niet helemaal jouw gading is kun je altijd een paar ideetjes overnemen, zoals een opvallende riem combineren met een jurk die je al honderd keer gedragen hebt, of een oude jas opfleuren met een kleurrijke sjaal (liefst groen natuurlijk).

De volgende vraag is: hoe blijven we in de mode met een beperkt budget en zonder koopjes van het vorige seizoen op de kop te tikken? Clare Watson legt uit dat het belangrijk is om modebewust te zijn en vooruit te kijken naar het komende seizoen. Ga op onderzoek uit en leg nu al vast beslag op iets dat over een paar maanden supertrendy zal zijn. Becky Day raad ook iedereen aan naar London Fashion Weekend te komen, waar je samples en restanten tegen lagere (en soms zelfs groothandel!) prijzen kunt krijgen.

Zo, weten we dat ook weer… maar wat is dan hét ultieme kledingstuk voor 2009? Volgens de experts: distressed boyfriend jeans (je weet wel, die met de strategisch geplaatste scheuren en waarvan je de broekspijpen op kunt rollen) of een capribroek, zoals Eva Longoria Parker onlangs droeg. Combineer zo’n broek met een paar schoenlaarzen met hoge hakken en je loopt in één van de hipste trends.

En tot besluit merkt Clare Watson op dat terwijl trends elkaar ieder seizoen afwisselen, er een aantal basisstukken zijn die je altijd in je garderobe moet hebben. Die garanderen dat je er bij iedere gelegenheid elegant en stijlvol uitziet en zijn ook makkelijk op dagen dat je echt niet weet wat je aanmoet: een nette, donkerblauwe spijkerbroek, een zwarte broek met wijde pijpen, een helderwitte blouse, een zwart jurkje (uiteraard!), strakke blazer, zwarte puntige pumps en een stel riemen! Combineer die stukken, draag ze met wat kleurrijke en trendy accessoires en maak het geheel af met een zwart- of bruinleren tas – nog zo’n onontbeerlijk statement piece volgens Becky Day!

Volgens de statistieken zijn bijna 27 miljoen Europeanen verslaafd aan winkelen. Ben jij daar één van of ben je bang een shopaholic te worden, lees dan het advies van de experts zorgvuldig (maak zo nodig notities), hou de nieuwe trends in de gaten, en koop iedere paar maanden een glossy tijdschrift. Zo maak je iedere keer weer stijlvolle en toch betaalbare keuzes.

De beide experts zijn het ook eens over twee gulden regels – blijf jezelf en kleed je altijd naar je lichaamsvorm, dat is het halve werk.

Enne, een allerlaatste advies van de experts: wat je vooral niet moet doen! Draag nooit, maar dan ook nooit, huidkleurige panty’s met open pumps, dames – de ergste modeblunder van vrouwen over de hele wereld. Je kunt beter eventuele vlekjes bedekken met make-up (of een beetje fake tan). Je moet ook oppassen met al te felle kleuren en neon, alsmede heel erg korte en onthullende outfits. En vergeet niet: er is een plaats en tijd voor alles. (Monique)

Deel dit artikel
Back to top