Fashion

Street Science

Het HipHopHuis start op zaterdag 5 juli 2008 met het multidisciplinaire HipHopfestival ‘Street Science’ op diverse locaties in het centrum van Rotterdam. Street Science is grotendeels gebaseerd op vijf pijlers: theater, dans, debat, visual art en muziek. Het CBK (Centrum voor Beeldende Kunst), Lantaren/Venster en het NAi (Nederlands Architectuurinstituut) vormen de bijzondere festivallocaties.

Bij de eerste editie ligt de focus op de synergie tussen vrouwen en mannen in de HipHop cultuur. Een goed voorbeeld hiervan binnen de breakdance scene is het ‘Bonnie & Clyde’ concept. Dit is een wereldwijd gevoerd wedstrijdconcept waarbij een b-girl en b-boy het opnemen tegen een andere b-boy en b-girl. Dit wordt binnen het festival doorgevoerd op meerdere disciplines. Meest bekende aanwezige HipHop chick is Baby Love, de eerste b-girl van de Rock Steady Crew die begin jaren tachtig doorbraken met de single 'Hey You The Rock Steady Crew'. Deze b-girls worden allen op verschillende onderdelen van het festival ingezet. Check hieronder een filmpje:

 

Na deze dag vol met voorstellingen, workshops, battles, discussiepanels en films wordt het tijd voor een afterparty. Er zijn 2 parties, de ene afterparty wordt verzorgt door Meet the Streets in Lantaren.

Met Dj's zoals Marrichino, DEF, Superblenders en God Given gaat het helemaal los. Op de podiums zullen de vaste Meet the Streets dansers van de Freaky Street Glow alle bezoekers meenemen met hun hysterische en kleurrijke outfits en dope moves. De kaartjes voor de after kun je aan de deur van Lantaren kopen en begint om 23:00.

Wil jij meer info over Street Science: www.hiphophuis.nl

Deel dit artikel
Back to top