Fashion

SATC fashion facts

Het is alweer een week geleden dat Sex and the City the movie bij ons in première ging. Tijd voor een paar leuke fashion facts…

Sarah Jessica Parker wisselt in de film maarliefst 81 keer van outfit!

In totaal dragen Carrie, Miranda, Charlotte en Samantha meer dan 300 verschillende outfits. 

In hele film worden zo’n 1000 verschillende kledingstukken gedragen. Maar het precieze aantal weet styliste Patricia Field ook niet meer. Ze kon de tel niet meer bijhouden.

Sarah Jessica mag alles houden dat niet geleend is. Yep, het is jaloersmakend.

SATCSATC

Hoofdredactrice van Vogue Anna Wintour moest alles in de Vogue modeshoot goedkeuren. Ze gaf toestemming voor het script, de jurken én zelfs de achtergrondspelers.

De bruidsjurken die Carrie in de fotoshoot draagt zijn van Vera Wang, Christian Lacroix, Christian Dior, Oscar de la Renta en nátuurlijk Vivienne Westwood.

De bruidsmeisjes dragen jurken van Zac Posen. Sarah Jessica mist geen enkele show van deze ontwerper. Ze is trouwens ook altijd te vinden bij shows van Narciso Rodriguez.

SATCSATC

De modeshow waar de vier vriendinnen aan het einde van de film naartoe gaan is van Vivienne Westwood. Carrie draagt Dolce & Gabbanna, Charlotte is te zien in Gianfranco Ferré, Miranda in J. Mendel en Prada en Samantha draagt Sonia Rykiel.

SATCSATC

Patricia Field won twee Emmy’s voor haar stylingwerk.

De styliste werkte voor de serie Ugly betty, The Devil Wears Prada. Volgend jaar komt de film Confessions of a Shopaholic uit. Ook hiervoor deed Patricia de styling

Sarah Jessica en Patricia Field zijn al sinds 1995 vriendinnen. Ze ontmoetten elkaar voor het eerst tijdens de opnames van de film Miami Rhapsody.

Op Patricia’s site kun je Sex and the City mode kopen. Zoals een kitscherig, gouden kettinkje met je eigen naam, een tasje in de vorm van de Eifeltoren en leren handschoentjes.

SATCSATC

Kristin Davis (Charlotte) krijgt deze herfst een eigen kledinglijn. De collectie bestaat uit lingerie, schoenen, tassen en sieraden. Check hiervoor de site www.Belk.com.

Lily (de dochter van Charlotte) stopt Carrie’s telefoon in een clutch bag van Judith Leiber. Waarde van dit schattige tasje? 4300 dollar!

De Manolo Blahniks in Carrie’s walk-in closet zijn een luttele 525 dollar waard. Manolo Blahnik heeft een schoen naar de actrice vernoemd. Smart!

SATC SATC 

En wat is jouw favoriete outfit uit de film? (Juliette)

Deel dit artikel
Back to top